Algemeen

Nicolas Cage maakt zich op voor thriller 'Dog Eat Dog'

Nieuwe film van Paul Schrader, met wie Cage ook al werkte aan misbaksel 'Dying of the Light.'

door Jan-Peter Rook op 18.05.2015 om 15:34 in Algemeen
Arclight Films en Pure Dopamine waren afgelopen weekend aanwezig in Cannes en hebben aangekondigd dat er werk wordt gemaakt van een nieuwe misdaadthriller genaamd Dog Eat Dog. De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Eddie Bunker en het is aan regisseur Paul Schrader om het project in goede banen te leiden. Nicolas Cage, die ook al met Schrader werkte aan het niet al te beste Dying of the Light (2014), zal de hoofdrol gaan spelen.

Dog Eat Dog, waarvan het scenario komt van Schrader en Matt Wilder, zal gaan over een drietal ex-gevangenen. Ze bevinden zich in de duistere onderwereld van Los Angeles en worden op een dag ingehuurd om iemand te kidnappen. De klus verloopt alles behalve gladjes en loopt volledig uit de hand, waarna het trio op de vlucht slaat om een nieuwe gevangenisstraf te voorkomen.

De productie van Dog Eat Dog gaat in oktober van start.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Zucht.. Is er iemand die bijhoudt wanneer Cage z'n belastingschuld is ingelost? Dan weten we wanneer hij weer goeie films kan uitkiezen.

movieknowledge

Avatar

Goov25 "Zucht.. Is er iemand die bijhoudt wanneer Cage z'n belastingschuld is ingelost? Dan weten we wanneer hij weer goeie films kan uitkiezen."


Toen ik het artikel zag, dacht ik precies hetzelfde. Had al even gegoogled. Maar kan niks vinden wat van na 2012 dateerd over het onderwerp..

Wel jammer want ik zit met smart te wachten op National Treasure 3.

geertvdheide

Avatar

Goov25 "Zucht.. Is er iemand die bijhoudt wanneer Cage z'n belastingschuld is ingelost? Dan weten we wanneer hij weer goeie films kan uitkiezen."

Dat speelde al vanaf 2009, maar het schijnt dat hij ook afgezien van die belastingschuld sowieso al veel meer uitgaf dan hij binnenkreeg. Vele huizen, auto's, vliegtuigen, kunstwerken, enz. Blijkbaar wist hij niet binnen zijn stand te leven, zelfs niet toen hij $40 miljoen per jaar verdiende. Overmaat is natuurlijk standaard in Hollywood, en daar kun je volgens mij gemakkelijk in meegezogen worden als je niet oplet.

Maar alsnog zou je verwachten dat het inmiddels wel opgelost zou kunnen zijn, gezien het aantal films dat hij de laatste jaren uitpoept. Hij zal inmiddels geen $20 miljoen per film meer vangen, maar alsnog ten minste tonnen of enkele miljoenen, lijkt me. Wij weten natuurlijk de details niet van zijn situatie (is ook onze zaak niet), maar het zou kunnen dat hij financiëel nog steeds in moeilijk vaarwater zit. Het zou ook kunnen dat hij inmiddels zo'n slechte reputatie heeft in Hollywood, dat hij weinig aanbiedingen meer krijgt afgezien van matige standaard-filmpjes.

Hoe dan ook is dit allemaal erg jammer. Cage is in principe geen onaardig acteur. Hij staat wat mij betreft niet op het niveau van een Christian Bale of Philip Seymour Hoffman, maar hij deed het leuk in meerdere genres. De afgelopen jaren vond ik eigenlijk alleen Joe en daarvoor Kick-Ass de moeite waard. Ik hoop dat er nog eens een echte revival komt in zijn carrière, maar ik hou m'n adem er niet op in :'(

DeMuizenkoning

Avatar

Geertvdheide, dé verhalenteller van Filmtotaal ;) Maar ben het helemaal met je eens!

dawgrule

Avatar

Zullen we maar gelijk aan dit artikel toevoegen dat Cage ook getekend heeft voor een nieuwe film genaamd Exit 147. Ik zeg dit maar, dat bespaard in de toekomst weer kostbare kb's op de filmtotaaldatabase.


Bron

Goov25

Avatar

movieknowledge "Toen ik het artikel zag, dacht ik precies hetzelfde. Had al even gegoogled. Maar kan niks vinden wat van na 2012 dateerd over het onderwerp..

Wel jammer want ik zit met smart te wachten op National Treasure 3."

Eens, idd! Of weer eens een originele actieprent zoals Face/Off. Of een wat diepgaandere rol zoals van Lord Of War of Bad Lieutenant...
Geertvdheide "..."

Thanks, klopt. Het lijkt erop dat ie er gewoon niet zo best mee om kan gaan; zoveel geld. Ook het aflossen zal dan wel veel meer tijd kosten dan perse nodig.

nieuwslaatste nieuws

meest populair