'Project X'-vervolg krijgt titel en releasedatum

De found footage komedie die in Haren, Groningen 2012 een gelijksoortig feestje genereerde.

Warner Bros. heeft na drie jaar een vervolg op Project X aangekondigd. De komediefilm van regisseur Nima Nourizadeh, welke ook gebruik maakte van het found footage genre, kwam in 2012 uit en vergaarde met een budget van 12 miljoen dollar bijna het tienvoudige. Ondanks dat de prent aan de kassa slaagde, werd er niet al te warmhartig gereageerd door de critici en het publiek.

Volgens Comingsoon is er bericht dat het vervolg de titel Project XX zal dragen en volgend jaar op 19 august uit moet komen. Betreffende het plot en een terugkerende cast is er nog niets bekend. Een co-schrijver van het origineel, Michael Bacall, werkt momenteel in zijn uppie aan het scenario. Of Nourizadeh en producent Todd Phillips (The Hangover) een herhalingsoefening zien zitten, weten we ook nog niet.

Project X draaide om drie studenten die op het punt stonden om af te studeren. Twee van hen willen een verjaardagsfeest voor hun vriend organiseren om zodoende hun populariteit te vergroten. Het fuifje loopt echter uit de hand naarmate er steeds meer mensen opduiken en het trio de controle niet meer in handen heeft.

De drie jongeren werden gespeeld door Thomas Mann, Oliver Cooper en Jonathan Daniel Brown.



NieuwsFilm

meest populair