Alles over 'Spy'

Een CIA-analist gaat in deze komedie undercover om een wereldramp te voorkomen.

Komende donderdag komt de film Spy uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 4 juni in première.

Spy


Duur: 120 minutenGenre Actie, KomedieBudget: 65 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegiePaul FeigScenario Paul Feige Melissa McCarthy Susan CooperJason Statham Rick FordRose Byrne Raina BoyanovMorena Baccarin Karen WalkerJude Law Bradley Fine
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Opnames in Boedapest

Spy is bijna geheel in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, opgenomen. Dat terwijl de film zich ook afspeelt in steden als Rome en Parijs, maar ook de scènes die zich daar afspelen, zijn ook in Boedapest geschoten. Volgens productieontwerper Jefferson Sage was dat mogelijk door de unieke architectuur van Boedapest. Het stadsdeel Buda heeft bijvoorbeeld veel straten met kinderkopjes en kon daardoor perfect in staan voor Rome. De stadsdelen met veel bomen stonden dan weer in voor Parijs.

"Boedapest is vaker de stand-in voor andere locaties," aldus Sage over de locatie. "Maar toen Paul [Feig] de stad bezocht, was hij zo onder de indruk, dat hij het verhaal veranderde, zodat het zich voornamelijk daar af kon spelen. Hij deed iets soortgelijks toen hij besloot dat Boston zichzelf mocht spelen in plaats van New York in 'The Heat'. Boedapest heeft grandeur en een mooie mengeling van architectonische stijlen, gecombineerd met een Oost-Europees exotisch tintje, dat een mooie en bijna mythische kwaliteit aan het verhaal geeft."

Eerste reacties

Hoe flauw het uitgangspunt dan ook is, het lijkt erop dat de makers van Spy een goede balans hebben weten te vinden en het concept van een flinke injectie humor voorzien hebben. Op RottenTomatoes zijn tot dusverre 27 recensies geteld en daarvan was er slechts één negatief. Vooral het werk van Melissa McCarthy wordt geprezen, zij zou één van de grappigste en meest veelzijdige rollen uit haar carrière tot nu toe hebben gekregen. En daar komt bij dat de andere personages ook geweldig zouden zijn. Regisseur Paul Feig heeft dus een goede komedie afgeleverd.

Box office prestaties

De verwachtingen voor deze komedie van filmmaatschappij Fox zijn hooggespannen. De film kostte immers zo'n 65 miljoen dollar om te maken en moet dus een behoorlijk bedrag ophalen aan de internationale box office, om zijn budget terug te verdienen. Dat zal vermoedelijk wel gebeuren, gezien de populariteit van actrice McCarthy. De voorspellingen zijn dan ook positief; de film zou in de Verenigde Staten openen met een opbrengst van 35 miljoen dollar. De verwachting is dat in de daarop volgende weken, de film nog eens 95 miljoen dollar ophaalt.

Internationaal wordt minstens eenzelfde opbrengst verwacht. Een deel daarvan is al opgehaald, want in sommige landen ging Spy al in première. Daar werd tot dusverre 12,7 miljoen dollar opgehaald. In Nederland zal de film waarschijnlijk wel een succes worden. Films van Paul Feig doen het hier namelijk meestal best goed en trokken allemaal rond de kwart miljoen bezoekers. Dat verwachten we ook met Spy, die dan in ons land uit komt op een opbrengst van zo'n 2 miljoen euro.

Trivia

Spy mag dan wel een komedie zien, maar is geïnspireerd op de James Bond-franchise. De intentie van de makers was een komedie te maken met de visuele stijl van de films, de shots en de overtuigende actiescènes. Met het budget van 65 miljoen dollar, is Spy de duurste film die Paul Feig ooit maakte. De werktitel was Susan Cooper.

•



•

•




NieuwsFilm

meest populair