Geen 'It' meer voor Cary Fukunaga

Het verlies van de regisseur is een tegenslag voor de Stephen King-verfilming.

Het nieuws dat er een recentere versie van It zou komen was voor sommigen onder ons niet helemaal noodzakelijk. Dat Cary Fukunaga, die het eerste succesvolle seizoen van True Detective voor zijn rekening nam, als regisseur werd aangesteld, maakte men alweer wat vrolijker. Daar komt bij dat we drie weken geleden een potentiële kandidaat voorbij zagen komen voor de befaamde rol van Pennywise de clown, in de vorm van Will Poulter (The Maze Runner) The Wrap meldt nu echter een fikse tegenvaller: Fukunaga heeft het project verlaten.

It wordt de tweede verfilming van het gelijknamige, omvangrijke Stephen King boek. Fukunaga zag in dat hij twee films nodig had om het volledige verhaal naar het scherm te vertalen. Filmstudio New Line Cinema was het daar echter nooit helemaal mee eens, wegens een ongerustheid voor een uit de hand lopend budget. Deze kwestie heeft de tegenpolen continue recht tegenover elkaar geplaatst. Het oogt er nu naar uit dat Fukunaga het bekvechten simpelweg beu is geworden en daarom zijn biezen heeft gepakt.

Fukunaga verscheen in 2012 ten tonele om aan de film te werken. Samen met Chase Palmer schreef hij het scenario. Het bekende boek van Stephen King werd in 1990 voor het eerst verfilmd als een miniserie. Tim Curry mocht destijds iedereen de stuipen op het lijf jagen. King schreef overigens, kort nadat het nieuws uit kwam, dat het project mogelijkerwijs ten einde is gekomen. Zie zijn Tweet hieronder.




NieuwsFilm

meest populair