'The Legend of Conan' in meerdere opzichten verbonden aan het origineel uit '82

Niet alleen de toon blijft behouden, maar er keren zelfs een paar personages terug.

Sinds zijn terugkeer in de filmwereld tekende Arnold Schwarzenegger niet alleen voor een terugkeer in de Terminator-franchise, maar ook voor een nieuwe avontuur als Conan the Barbarian. Het origineel uit 1982, een film van John Milius, betekende voor een groot deel zijn absolute doorbraak als actieheld. Het nieuwe deel, The Legend of Conan genaamd, wordt geschreven door Chris Morgan, verantwoordelijk voor de scenario’s van de laatste vijf Fast and Furious-films.

Morgan, die The Legend of Conan ook zal produceren, stelt dat het een intense avonturenfilm zal gaan worden waarin de toon van het origineel behouden zal blijven. Er zullen zelfs drie personages uit Conan the Barbarian terugkeren. Het wordt dus een uitbreiding binnen de franchise en niet een luchtig, losstaand tussendoortje als de remake uit 2011.

”Een luchtige Conan?! Nee. Onze toon is een logische uitbreiding op het personage uit het origineel, maar dan dertig jaar later. Als we hem weer ontmoeten, is Conan heel veel geweest - een dief, een strijder, een piraat, een koning, een legende – maar nu is hij een oudere man. Denk aan Unforgiven, maar dan met een barbaar met een zwaard.”

Producent Fredrik Malmberg hoopt dat de opnames dit najaar van start zullen gaan.



NieuwsFilm

meest populair