Algemeen

Dwayne Johnson pakt hoofdrol in remake 'Big Trouble in Little China'

The Rock stapt in de huid van Jack Burton!

door Bram de Groot op 02.06.2015 om 17:29 in Algemeen
Vandaag is bekend geworden dat Dwayne Johnson de hoofdrol gaat spelen in de remake van Big Trouble in Little China, een film uit 1986 van regisseur John Carpenter. The Rock gaat de rol spelen van Jack Burton, een personage die in het origineel werd ingevuld door Kurt Russell.

Het script wordt geschreven door Ashley Miller en Zack Stentz (X-Men: First Class). Johnson is samen met Dany en Hiram Garcia de producent. Volgens The Wrap is de film één van The Rocks favoriete films.

In de originele Big Trouble in Little China raken vrachtwagenchauffeur Jack Burton en zijn maat Wang Chi betrokken in de onderaardse catacomben van San Fransisco’s Chinatown, vol geesten en demonen. Ze gaan er op zoek naar Pai, de vriendin van Wang Chi. Zij is ontvoerd door Lo Pan, een 2000 jaar oude wizard en opperbaas van de onderwereld. Om niet ouder te worden moet hij in het huwelijk treden met een vrouw met groene ogen.

Check desnoods hieronder nog even het origineel!


22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Af en toe van de film gehoord, maar wist niet waarover 'ie ging, maar als ik het zo hoor klinkt het behoorlijk belabberd...

Moviemagic

Avatar

YankeeWaRRiaH "NOOOOOOOO!"


afbeelding

Weer een remake die zich wil gaan meten met een klassieker.

jaime91

Avatar

Heb de film 1x gezien, vond hem wel vermakelijk. Ben ook niet tegen een remake, en ik vind Johnson een goede vervanger voor Kurt Russel.

BaronBrood

Avatar

Niet gezien, maar ziet er eerlijk gezegd niet tijdloos uit, ik vind het prima dat ze dit in n nieuw jasje steken. Je weet maar nooit, misschien komt er een verassing zoals Dredd 3D uit voort.

Baron Von Marlon

Avatar

BaronBrood "Niet gezien, maar ziet er eerlijk gezegd niet tijdloos uit, ik vind het prima dat ze dit in n nieuw jasje steken."


De sfeer van de jaren 80 is net één van charmes van dit soort films.
Steek ze in een nieuw jasje en er gaat meteen een deel verloren.

aspers

Avatar

Eerlijk gezegd had ik meteen zoiets van "als ze van een klassieker een remake mogen maken, dan is het deze wel". Ja, hij is en blijft leuk, maar het is wel enorm gedateerd. Hier zou je met de huidige technieken echt iets heel tofs van kunnen maken. Mits ze maar niet te veel erbij willen verzinnen dat het niet beter maakt!

JVD

Avatar

"If we`re not back by dawn...call the president"8-)

The Rock als Jack Burton....pffff...nee:?

Shifty777

Avatar

Een jaren '80 cultfilm als dit (met al die gekheid op een stokje) vind ik niet bepaald geschikt voor een remake, want als ze het voor het grote publiek leuk willen maken zal het heel wat commerciëler moeten worden. Van mij hoeft het niet, het origineel is leuk genoeg.

Daarnaast zie ik The Rock graag in actierollen met een dikke knipoog, maar is hij voor deze rol niet geschikt. Kurt Russel was in het origineel niet overdreven groot, niet overdreven gespierd en vooral een typische Amerikaan met een grote bek maar weinig daar. The Rock is daarentegen veel te groot en gespierd en is alleen daarom al niet geloofwaardig als de grootgebekte kluns.

SeanDeNiro

Avatar

Baron Von Marlon "De sfeer van de jaren 80 is net één van charmes van dit soort films.
Steek ze in een nieuw jasje en er gaat meteen een deel verloren."

Precies. Daarom gaat ook de trailer van de nieuwe Terminator helemaal nergens over. Ik denk dat mensen die dat tijdperk hebben meegemaakt een andere opvatting over kwaliteit hebben.
Silence of the Lambs of Se7en zijn ook niet te re-maken. Ik had hetzelfde bij Mad Max. Dat lijkt wel een uitzondering te zijn al zal die film ook totaal niet in de buurt komen qua sfeer van het origineel.

Baron Von Marlon

Avatar

SeanDeNiro "Precies. Daarom gaat ook de trailer van de nieuwe Terminator helemaal nergens over. Ik denk dat mensen die dat tijdperk hebben meegemaakt een andere opvatting over kwaliteit hebben.
Silence of the Lambs of Se7en zijn ook niet te re-maken. Ik had hetzelfde bij Mad Max. Dat lijkt wel een uitzondering te zijn al zal die film ook totaal niet in de buurt komen qua sfeer van het origineel."


Ik kijk geen trailers :D
En de kans bestaat dat ik gewoon ga passen voor de nieuwe Terminator.
De nieuwe Total Recall en Robocop heb ik ook niet gezien. Die zouden toch alleen maar mijn herinnering aan de originele bezoedelen.

Over de nieuwe Mad Max kan ik nog niet oordelen.
Maar ik verwacht wel dat ze hem even goed hadden kunnen uitbrengen onder een andere naam.
Natuurlijk scheelt het weer financieel op gebied van marketing.
En daar draait het uiteindelijk allemaal om: geld.

Papigiulio

Avatar

Wat een gezever hier weer, remake shemake. Mssschien wordt het wel wat. Het origineel onlangs nog gezien, veel leuke one liners. Zie The Rock dit wel goed kunnen oppakken, eerst maar even afwachten op de eerste teasers.

Ben benieuwd wie de Chinees gaat spelen. Jackie Chan?

MovieThom

Avatar

Papigiulio "Ben benieuwd wie de Chinees gaat spelen. Jackie Chan?"

Met al die politieke en moreel correcte flauwekul waar we vandaag de de dag mee doodgeslagen worden moet het je niet verbazen dat er voor een vrouw of getinte man gaan ipv een chinese man.

Zelf weet ik niet wat ik van een remake moet vinden. het origineel vind ik zeer leuk en kijk ik ook geregeld. mede door de al hierboven al aangegeven uitstraling en sfeer van de film met leuke on-liners van kurt russel.

Kamajiisama

Avatar

Ik heb niets tegen Dwayne Johnson maar had liever Kurt Russel T+)terug willen zien als...een "oudere" ..Jack Burton . We'll see...:}

WilliamS

Avatar

Helemaal eens met Shifty777. Topfilm die prima is zoals die is.
Ik kijk deze film eigenlijk ieder jaar wel weer ergens een keer.
Leuk verhaal en de jaren 80-look en jaren 80 effecten horen er helemaal bij.
Kurt Russel was hierin erg geslaagd als anti-held.
Dwayne Johnson zie ik die rol van Jack niet goed gaan neerzetten.
Ik zou zeggen: met rust laten en vooral geen remake van maken...

SeanDeNiro

Avatar

Baron Von Marlon|||Ik heb die films ook niet gezien. Je hebt wel eenzelfde mening daarom raad ik je aan de trailer van de Terminator te bekijken. Dan zie je dat die film louter om poen te verdienen gemaakt is.
George Lucas noemde alle remakes en superheldenfilms creatieve armoede. Hij had het niet beter kunnen verwoorden.

Shifty777

Avatar

SeanDeNiro "George Lucas noemde alle remakes en superheldenfilms creatieve armoede. Hij had het niet beter kunnen verwoorden."


Ja, want de man die ons opzadelde met slechte Star Wars prequels is inderdaad degene die het over creatieve armoede moet gaan hebben. De laatste decennia heeft al zijn creativiteit in twee franchises gezeten welke hij beide verneukt heeft. Ik durf met gerust hart te zeggen dat superheldenfilms als Guardians of the Galaxy dat recentelijk dan toch beter gedaan hebben.

Wat remakes betreft een ander verhaal, dat mogen ze van mij graag eens achterwege laten.

Blockbuster

Avatar

Guilty pleasure van mij! Ook omdat ik groot fan ben van John Carpenter. Echt van die ouderwetse, typische jaren 80 special effects erin, zoals ook te zien was in Carpenters The Thing. Echt ouderwets handwerk. :D

Zoltar

Avatar

Waarom?!!!! Het origineel is een klassieker! Maak dan een sequel met Kurt.

NieuwsFilm

meest populair