Zijn er grotere plannen in de maak voor Hulk in 'Civil War'?

Eerst bestond er een grote kans dat hij niet eens in de Marvel-film voor zou komen.

Captain America: Civil War is niet bepaald een doorsnee evenement. Het is een gevierd verhaal van Marvel dat veel karakters bezit, iets dat nu reflecteert in de gelijknamige film. Één voor één zagen we de cast zoetjesaan groeien. De enige die een lange periode ontbrak was de Hulk (Bruce Banner), momenteel belichaamt door Mark Ruffalo. In mei kon hij echter opgelucht ademhalen, want hij mocht (desondanks zijn cryptische afloop in Avengers: Age of Ultron) meedoen. Website We Are Wakanda meldt nu aanvullend dat de rol van Hulk dominanter zal worden. Althans: een nieuwe Hulk.

Hoewel Wakanda bericht dat er een andere Hulk zal opdraven, weten ze niet om wie het gaat. MCU Exchange denkt van wel: Red Hulk. Fans van de stripboekenreeks zullen weten dat Generaal Thaddeus 'Thunderbolt' Ross zichzelf in hetgeen verandert wat hij grondig haat. Dit nieuwtje, weliswaar een gerucht, zou best kunnen kloppen aangezien William Hurt onlangs aangekondigd was. Hij zou de rol van Ross wederom vervullen. De laatste keer was in 2008 met The Incredible Hulk, toen onze groene driftkikker door Edward Norton gespeeld werd. Het was ook in dat jaartal dat Ross' karakter in de stripboeken zijn transformatie onderging.

De twee Hulken verschillen wel van elkaar. Zo behoudt Ross zijn intelligentie wanneer hij van vorm wisselt en wordt hij niet sterker met elke bijkomende woede aanval. In plaats daarvan straalt zijn lichaam steeds meer hitte uit. De kant die Ross steunt is verschillend. Hij wilt de wereld van het gespuis behoeden, maar overschrijdt daardoor van tijd tot tijd de linie tussen goed en kwaad.

Red Hulk's intrede zou motivatie voor Banner zijn om terug te keren. Ergens wordt het misschien te veel van het goede, aangezien we nog twee andere antagonisten in Civil War zien: Baron Zemo en Crossbones. Daar komt bij dat Captain America (Chris Evans) en Iron Man (Robert Downey Jr.) lijnrecht tegenover elkaar komen te staan vanwege een conflict betreffende het registreren van superhelden.



NieuwsFilm

meest populair