The Incredible Hulk

The Incredible Hulk (2008)

On June 13, get ready to unleash the beast.

De Hulk is terug en gaat voor de extra sprint.
play

6,5 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Wetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross . Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.

Regie
Louis Leterrier
Cast
Edward Norton, Tim Roth, William Hurt, Liv Tyler, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, Lou Ferrigno, Greg Bryk, Peter Mensah, Chris Owens, Christina Cabot, Débora Nascimento, Paul Soles, Al Vrkljan, Adrian Hein.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 163.712.074
Release
13.06.2008
Release NL
19.06.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Leterrier | Cast: Edward Norton (Bruce Banner/Hulk), Liv Tyler (Betty Ross), Tim Roth (Emil Blonksy), William Hurt (Generaal Thaddeus Ross), Tim Blake Nelson (Samuel Sterns) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

De Hulk is terug en gaat voor de extra sprint. Nadat alle psychologie van Ang Lees Hulk uit 2003 is geschrapt gaat regisseur Louis Leterrier met The Incredible Hulk over tot actie en lijkt daarmee dichter bij de oorsprong van het karakter en de doelgroep te komen. De Hulk is wereldwijd bekend en behoeft geen uitleg meer, dus de beuk erin? Yep, kom maar op met die tanks.

De eeuwig vluchtende Bruce Banner, alias de Hulk, is na een bloedstollende achtervolging via daken en steegjes van Rio de Janeiro toch aan het Amerikaanse leger weten te ontsnappen en komt liftend en ongeschoren aan in de States. Zijn vriendin en vroegere collega Dr. Betty Ross, de dochter van zijn rivaal generaal Thaddeus Ross, neemt hem mee naar haar huis en samen proberen ze een medicijn te ontwikkelen om hem te genezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (33)

The Incredible Hulk Nieuwsberichten