Denzel Washington terug in 'The Equalizer 2' in 2017

Eerste maken de heren nog The Magnificent Seven.

De actiethriller The Equalizer van regisseur Antoine Fuqua (Olympus Has Fallen, 2013) noteerde afgelopen jaar $192,3 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa, bij een budget van $55 miljoen. Een vervolg werd eerder dit jaar al aangekondigd en nu is bekend dat de hoofdrolspeler terugkeert en de film uitkomt in 2017.

Die hoofdrolspeler luistert uiteraard naar de naam Denzel Washington en de verschijningsdatum is geprikt op 27 september 2017, bijna exact 3 jaar na de verschijning van het eerste deel.

Of regisseur Fuqua terugkeert is nog onbekend. De filmmaker werkt op dit moment overigens opnieuw samen met Washington aan de remake The Magnificent Seven die op 12 januari 2017 moet verschijnen.


In de eerste The Equalizer heeft een voormalig agent van de geheime dienst zijn dood vervalst om een rustig leven te leiden in Boston. Wanneer hij uit zijn zelfopgelegde pensioen komt om een jong meisje te redden, Teri, staat hij oog in oog met gewelddadige Russische gangsters. Zijn verlangen naar rechtvaardigheid wakkert aan want hij neemt wraak op diegenen die de hulpelozen mishandelen. Als iemand een probleem heeft, weinig kans maakt en nergens terecht kan, zal hij helpen.

NieuwsFilm

meest populair