IFFR brengt hommage aan Van Gogh

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam brengt een hommage aan de vermoorde cineast Theo van Gogh. Zijn laatste film 06/05, over de moord op politicus Pim Fortuyn, beleeft op het festival begin volgend jaar de bioscooppremière.

Sandra den Hamer, directeur van het filmfestival, wil tevens de omstreden film Submission tonen. Ook komt er een debat tussen filmmakers, zo liet Den Hamer vrijdag weten.

Het 34e filmfestival is vanaf 26 januari tot en met 6 februari. De opzet van het festival verandert. Het gaat drie programmaonderdelen omvatten in plaats van het hoofdprogramma en het Hubert Bals Fonds Harvest. Het filmfestival heeft met Tiscali ook een nieuwe hoofdsponsor. De internetaanbieder was ook financier van 06/05.

Het is overigens nog niet zeker of Submission vertoond zal worden. Producent Gijs van de Westelaken liet al eerder weten de film over mishandeling van moslimvrouwen voorlopig niet meer uit te willen zenden. ,,Ik heb contact gehad met Van de Westelaken en ik denk dat we er wel uitkomen'', zegt Den Hamer. ,,Het is erg belangrijk dat we de film tonen, anders is het lastig voor de filmmakers om erover te discussieren.''



NieuwsFilm

meest populair