Forest Whitaker gecast in 'Star Wars: Rogue One'

En hij is in onderhandelingen voor de The Crow remake.

Jim Pedd 16 juni 2015 11:16 in Algemeen
Oscar-winnaar Forest Whitaker is gecast aan de eerste aankomende Star Wars spin-off film, Rogue One. Variety meldt dat de acteur zich voegt bij een cast die al bestaat uit Felicity Jones, Riz Ahmed, Sam Claflin en Ben Mendelsohn. De acteur is verder in onderhandelingen om zich bij de cast van de The Crow remake te voegen.

De spin-off wordt geregisseerd door Gareth Edwards en volgt een groep verzetsstrijders, die samenwerken om de plannen van Death Star te stelen en zo nieuwe hoop te brengen naar het sterrenstelsel. ”Het draait om de realiteit in oorlogstijden. Goeieriken zijn slecht, slechteriken zijn goed,” vertelde Edwards over zijn plannen met de film. Welke rol Whitaker zou moeten spelen is niet bekend. De film komt in december 2016 uit in de bioscoop.

En dan is er nog de The Crow film, waarin Jack Huston de hoofdrol speelt. Hij is een man die uit het graf terugkeert als bovennatuurlijke antiheld. Zijn missie: de moord op zijn vrouw wreken, zodat zijn ziel eindelijk rust vindt. De film komt in 2016 uit en ook in dit geval is niet bekend welke rol Whitaker zou kunnen spelen.

De opnames van The Crow zouden plaatsvinden in de herfst. Als Whitaker voor de twee films tekent, gaat hij direct daarna aan de slag op de set van Rogue One.

NieuwsFilm