Bradley Cooper produceert aparte WO2-film 'Ghost Army'

Het betreft een waar gebeurd verhaal waarin een speciale eenheid, bestaande uit artiesten, het Amerikaanse leger 'imposanter' moet maken.

Het oogt er naar uit dat Bradley Cooper de smaak als producer te pakken heeft. Empire meldt dat de acteur zijn zinnen heeft gezet op een heel merkwaardig waar gebeurd verhaal dat uit de Tweede Wereldoorlog stamt.

Henry Gayden (Earth to Echo) heeft reeds de taak gekregen om een scenario te pennen gebaseerd op het werk van Rick Beyer en Elizabeth Sayles. Beyer schreef o.a. het boek Ghost Army (zoals de film genoemd zal worden) en Sayles het gepubliceerde historische verhaal The Ghost Army Of World War II: How One Top-Secret Unit Decieved The Enemy With Inflatable Tanks, Sound Effects, And Other Audacious Fakery.

Cooper zal de handen ineen slaan met Warner Bros en producenten Todd Phillips (The Hangover) en Andrew Lazar (American Sniper). Het vermakelijke verhaal gaat over een heimelijke eenheid (zo'n 1100 man) in het Amerikaanse leger die de taak kreeg om hun strijdmacht grootser te weerspiegelen. De heren die dat werk verrichtten waren o.a. designers, artiesten, uitvoerende machten gespecialiseerd in 't reclamewezen en andere vindingrijke figuren die van aanpakken wisten.

De voornaamste taak was om de Nazi's in het ooitje te nemen. Het 'Ghost Army' deed dit met behulp van opblaasbare tanks, poppen, schilderijen, trucks met krachtige speakers en radiosignalen die verkeerde informatie doorstroomden. De operatie zou een groots succes zijn geweest, welke vele levens redde. Het verhaal is in 2013 al eerder verteld onder dezelfde titel en in de vorm van een documentaire. Zie hieronder.



NieuwsFilm

meest populair