Netflix steekt 60 miljoen dollar in Brad Pitt-film

Het is de duurste ooit voor de streamingdienst.

Onlangs werd aangekondigd dat Netflix een nieuwe film, War Machine, met Brad Pitt zou maken. NU is via THR bekend geworden hoe duur de film wel niet gaat worden. Het online streamingkanaal steekt maar liefst zestig miljoen dollar in de productie, waarmee het meteen de duurste film is voor Netflix. In eerste instantie was er het bericht dat de satirische komedie slechts dertig miljoen dollar zou kosten, maar dat blijkt niet te kloppen.

"Het is geweldig voor de filmindustrie, aangezien mensen meer uitdagend materiaal willen zien in het comfort van hun thuis, dan in een filmtheater," vertelde een bron vlakbij de film. "Meer mensen zullen de film waarschijnlijk gaan zien op deze manier." Een andere insider: "Er is hiermee een nieuwe speler op de markt, die bereid is te investeren in gedurfd materiaal. Ze hebben het geld en hebben nieuwe content nodig om hun abonnees te behouden."

Het is overigens niet bepaald de enige film die Netflix maakt. Zo werd een deal voor vier films gemaakt met Adam Sandler en kocht Netflix de echten op Jadotville. War Machine moet in de loop van 2016 te streamen zijn.



NieuwsFilm

meest populair