Jesse Eisenberg over zijn Lex Luther: "geen dwaas, slecht personage"

De acteur gaat een overtuigende supervillain neerzetten.

Verleden jaar werd bekend dat Jesse Eisenberg de rol zal spelen van de supervillain Lex Luther in Batman v Superman: Dawn of Justice. Iets dat met de nodige vraagtekens werd ontvangen. Tegenover MTV sprak Eisenberg kort over het personage, welke veel zal verschillen van de Lex Luther uit de Superman-film uit 1978.

"Het is echt een gaaf personage dat is geschreven door Chris Terrio, een buitengewone schrijver. Hij houdt van het personage zoals ik van het personage hou. Er zit veel werk in. Er zit een emotionele kern aan het personage. Het is geen dwaas, slecht personage. Het is een weerspiegeling van een persoon die echt zo denkt. De uitdaging is om het echt te doen laten lijken."

In de teaser trailer horen we Lex Luthor het volgende zeggen: "We weten nu wel beter, nietwaar? Duivels komen niet uit de hel onder ons. Nee, ze komen uit de lucht." Hieruit blijkt al dat Lex Luther Superman verafschuwt en waarschijnlijk alles over heeft om Superman uit te schakelen.

Eisenberg vergelijkt zijn rol ook met Gene Hackmans Lex Luther in Richard Donners Superman uit 1978: "Nee, dat is geheel anders. De toon van die film is zo anders, de film zou ook niet meer op die manier gemaakt worden. Tegenwoordig verwachten we andere films, ze moeten psychologisch nauwkeurigheid zijn."

Hieronder Eisenbergs complete reactie tegenover MTV:


Vanaf 24 maart 2016 draait Dawn of Justice in de Nederlandse bioscoop. Verwacht volgende maand overigens veel nieuws rond de superheldenfilms van DC Comics. In tegenstelling tot Marvel Studios zal Warner Bros. groots uitpakken tijdens San Diego Comic-Con.



NieuwsFilm

meest populair