'Indiana Jones 5' in 2018 in première?

Of wordt er helemaal niet gewerkt aan de film?

Een tijd geleden vertelde producent Kathleen Kennedy nog dat er ooit een nieuwe Indiana Jones-film zal komen. ”Ik weet nog niet wanneer, we zijn nog niet begonnen met het schrijven van het scenario, maar we hebben het erover,” vertelde ze toen. Nu is er een gerucht van AICN dat Lucasfilm een richtdatum heeft voor de nieuwe film in de franchise.

Die zou in het vierde kwartaal van 2018 uit moeten komen. Het is daarbij natuurlijk nog niet zeker of Harrison Ford weer de hoed en zweep mag dragen, of dat de boel daadwerkelijk overgedragen wordt. Daar gaan al langere tijd geruchten over, waarbij Chris Pratt een veelgenoemde naam is.

Of het bericht van AICN klopt is trouwens de vraag, want in producent Frank Marshall zei tegen /Film dat er "tot op heden geen gesprekken [geweest zijn] over Indy 5”. De kans dat Disney en Lucasfilm een vervolg maken is natuurlijk groot. De vraag is ook waarom Marshall dit zegt, terwijl Kennedy, voorzitter van Lucasfilm, aangeeft dat er wel al naar gekeken wordt.

We hebben dus de neiging er vanuit te gaan dat er wel een nieuwe film komt in de franchise. Het vierde kwartaal van 2018 klinkt ook als een waarschijnlijke plek voor de film, aangezien met Star Wars: Episode VIII, die films voortaan in de zomer uit zullen komen. Het is voorlopig nog wachten op een aankondiging.



NieuwsFilm

meest populair