Nederlands Film Festival opent met roadmovie 'J Kessels'

Festival vindt plaats in Utrecht in september.

De organisatie van het Nederlands Film Festival heeft bekend gemaakt welke film de 35e editie van het festival in september zal openen. Dat is de komische roadmovie J Kessels geworden. Het is de tweede keer dat een film van regisseur Erik de Bruyn de opener van het NFF is.

Hierin gaat een pulpschrijver gespeeld door Fedja van Huet de hort op met zijn favoriete personage, die door Frank Lammers wordt vertolkt. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze.

Het scenario is geschreven door Gouden Kalf-winnaar Jan Eilander. "Ik ben blij dat ik deze muzikale speelfilm over twee oude vrienden heb kunnen maken met de twee oude vrienden uit Wilde Mossels in de leading roles," zei hij. "Helemaal fantastisch is het dan dat deze film, 15 jaar na Wilde Mossels, ook het Nederlands Film Festival opent! Dat wordt een feest

De openingsavond vindt op 23 september plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. J Kessels is vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair