‘Night Watchman’ wint in Shanghai de Golden Goblet

Het is daarmee uitgeroepen tot beste film van het Chinese festival.

The Night Watchman (Franse titel Jamais de la Vie) van de Franse regisseur Pierre Jolivet is uitgeroepen tot de beste film van het Shanghai International Film Festival en kreeg als prijs de Golden Goblet (Jin Jue) award.Jolivet was zelf niet aanwezig en daarom nam acteur Marc Zinga de prijs namens hem in ontvangst.

De film gaat over iemand die uit nood een baan aan moet nemen als een beveiliger in een winkelcentrum, die de kans grijpt om zijn leven weer meer inhoud te geven. De hoofdrollen worden gespeeld door Olilier Gourmet, Marc Zinga en Valerie Bonneton. De voorzitter van de jury was de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev. Met de uitreiking komt het festival dat op 13 juni van start ging alweer ten einde.

Vrijdag was in Shanghai nog een prijsuitreiking, namelijk de Asian New Talent Award die hoort bij het Aziatische programmaonderdeel van het festival. Hier won de film13 van Hooman Seyyedi de prijs voor beste film. Deze film gaat over de woede van een 13- jarig jongetje na de scheiding van zijn ouders.

NieuwsFilm

meest populair