Actrice Magali Noël overleden

Speelde rollen in drie films van Federico Fellini waaronder 'La Dolce Vita'.

Actrice, zangeres en comédienne Magali Noël is in een een bejaardentehuis in het Franse Chateauneuf-Grasse overleden. Ze werd 83 jaar, maakte haar dochter vandaag bekend. Ze zou aanstaande zaterdag 84 zijn geworden.

Magali-Noëlle Guiffray werd geboren in het Turkse Izmir. In 1950 maakte ze haar filmdebuut met een bijrolletje in de film Demain nous divorçons. Het jaar daarop volgde haar eerste grote rol in Seul dans Paris. In 1956 werd ze bij het grote publiek bekend door het zingen van het nummer Fais-moi mal Johnny van Boris Vian. Het Vaticaan vond het nummer aanstootgevend en vond dat het verboden moest worden, iets dat behoorlijk wat stof deed opwaaien in de media.

In de jaren zestig en zeventig speelde ze tientallen filmrollen, waarvan vooral haar femme fatales erg memorabel waren. Ze speelde onder meer drie films van Federico Fellini: La Dolce Vita (1960), Satyricon (1969) en Amarcord (1973). Ze was ook te zien in films van Costa Gavras, Jean Renoir en Jules Dassin. In 1989 speelde ze haar laatste filmrol in La Nuit de l'éclusier van Franz Rickenbach.



NieuwsFilm

meest populair