Arnold Schwarzengger wilt vergelding in onconventionele wraakfilm '478'

Het wordt meer een drama, dan een actie of thriller.

Hoewel spierbonk Arnold Schwarzenegger het merendeels tegen bad guys opneemt in actiefilms, heeft hij ook getracht mensen aan 't lachen te krijgen in komedies en zijn acteertalenten te tonen in drama's. Onder de laatstgenoemde valt bijvoorbeeld Maggie, welke wij op dvd kunnen verwachten in augustus. De Oostenrijker zal de smaak van het drama-gehalte te pakken hebben gekregen, want Deadline beweert dat Schwarzenegger voor de hoofdrol in 478 heeft getekend. Een wraakprent die zich meer op de karakters zal focussen.

In de film volgen we een man wiens vrouw en kind komen te overlijden wegens een vliegtuigongeluk. De schuld van het ongeval ligt bij een luchtverkeersleider die door het publiek zwartgemaakt wordt. Het gaat zelfs zo ver dat de man door de politie in veiligheid gesteld wordt. Dat zal echter het personage van Schwarzenegger niet stoppen, die de tragedie niet achter zich kan laten.

Het scenario komt uit de pen van Javier Gullón (Enemy) en Darren Aronofsky's Protozoa zal de onderneming bekostigen. Op dit ogenblik wordt er ijverig gezocht naar een regisseur die de opnames zal overzien.



NieuwsFilm

meest populair