Gameverfilming 'Uncharted verliest regisseur Seth Gordon

Dit project lijkt maar niet van de grond te komen.

Seth Gordon (The King of Kong, Horrible Bosses) is niet langer de regisseur van Uncharted, de beoogde verfilming van Sony's mateloos populaire gamereeks. Er is in creatief opzicht schijnbaar gekozen voor een nieuwe aanpak, met het gevolg dat Gordon niet langer aan het project zal meewerken.

Sony-baas Tom Rothman heeft zich sinds zijn aanstelling veelvuldig beziggehouden met Uncharted. In plaats van het budget te verkleinen, heeft hij er nu voor gekozen om het creatieve proces te wijzigen. Hier had Gordon schijnbaar geen zin in.

De laatste keer dat we iets van Uncharted vernamen, wilde Sony er een doldwaas avontuur van maken dat doet denken aan Indiana Jones. Het verhaal volgt Nathan Drake, een afstammeling van ontdekker Sir Francis Drake. Hij is ervan overtuigd dat hij de locatie van het legendarische El Dorado heeft gevonden en gaat op zoek naar de verloren stad. Hier stuit hij op gemuteerde nazaten van Spanjaarden en Nazi's die er alles aan doen om de schat niet in handen van Drake terecht te laten komen.

Er wordt al een paar jaar aan Uncharted gewerkt en het project zag meerdere scenaristen komen en gaan. David O. Russell zou de film op een bepaald punt gaan regisseren, maar op een gegeven moment nam Gordon het roer over. Mark Wahlberg was lang in beeld voor de hoofdrol, maar dit is ook niet meer aan de orde. Ook Chris Pratt kreeg ooit een aanbieding, maar de Jurassic World-ster weigerde dit.

Het meest recente script is afkomstig van Zero Dark Thirty-schrijver Mark Boal. Het is op dit moment niet duidelijk of ze hiermee verder zullen gaan. Het lijkt erop dat er snel het een en ander zal wijzigen, maar voor nu is de releasedatum van Uncharted nog steeds 9 juni 2016.

NieuwsFilm

meest populair