Blu-ray

Blu-Ray Review: Jupiter Ascending

Mooie Blu-Ray uitgave van The Wachowskis nieuwste sci-fi film.

door Bram de Groot op 04.07.2015 om 13:00 in Blu-ray


Regie: Andy Wachowski, Lana Wachowski | Cast: Mila Kunis (Jupiter Jones), Channing Tatum (Caine Wise), Sean Bean (Stinger Apini), Eddie Redmayne (Balem Abrasax), Douglas Booth (Titus Abrasax), Tuppence Middleton (Kalique Abrasax) e.a. | Speelduur: 127 minuten | Bioscooprelease: 6 februari 2015 | FilmTotaal recensie: Jupiter Ascending

Het zit de Wachowski's niet bepaald mee. Na het enorme succes van The Matrix (1999) weet het duo niet meer te overtuigen. Het enige lichtpuntje was het goed ontvangen Cloud Atlas (2012), maar deze sci-fi film wist financieel gezien onvoldoende indruk te maken. De ogen waren daarna gelijk gericht op hun volgende sci-fi project Jupiter Ascending, met grote namen als Channing Tatum en Mila Kunis. Opnieuw werd pijnlijk duidelijk hoe weinig de Wachowski's nog weten te brengen.

Warner Bros. vertrouwde het regieduo maar liefst $176 miljoen toe. Na een te magere oogst aan de wereldwijde bioscoopkassa's lijkt de studio een verlies te hebben geleden van zo'n $88 miljoen. Mogelijk weet de thuisversie hierin iets te veranderen; de (3D) Blu-Ray uitgave ligt sinds kort in het schap.

Synopsis

Jupiter Jones werd geboren onder een sterrenhemel, voorbestemd om grote dingen te doen. Maar erg groots is haar leven niet, nu ze is opgegroeid. Jupiter maakt toiletten schoon en heeft verder vooral veel pech. Dit verandert wanneer Caine, een genetisch gemanipuleerde oud-militair en jager, naar Aarde komt om haar op te sporen. Jupiter ontdekt eindelijk haar lot: haar genen maken haar erfgename van een bijzondere erfenis die van invloed kan zijn op de totale kosmos.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Jupiter Ascending flink "rotten" met 25 procent. De IMDb noteert een magere 5,5 bij ruim 87 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de sci-fi met een 5,2 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot 2 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Jupiter Ascending is - mits je met zeer lage verwachtingen aan de film begint - een hoogstens vermakelijke actiefilm. Het cheesy gehalte dat de film uiteindelijk heeft is misschien wel het meest verfrissende in de tijd waarin de grote actieblockbusters een serieus en duister kantje moet hebben. - Glennekeeeee

Box Office

Het productiebudget van Jupiter Ascending bedroeg zo'n $176 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een magere $18,4 miljoen en eindigde op een zwakke $47,4 miljoen. Wereldwijd kwam de teller hoger uit, maar de $181,9 miljoen is nog veel te mager om financieel succesvol te zijn. De opbrengst in Nederland stokte op bijna $1,1 miljoen.


Film: Jupiter Ascending | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD Master Audio 5.1 | Dolby Atmos 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Jupiter Jones: Destiny Is Within Us | Caine Wise: Interplanetary Warrior | The Wachowski's: Minds Over Matter | Worlds Within Worlds Within Worlds | Jupiter Ascending: Genetically Spliced | Bullet Time Evolved | From Earth to Jupiter (And Everywhere in Between) | EAN: 5051888169537 | Ook verkrijgbaar op: 3D Blu-Ray | Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Jupiter Ascending zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase, met daarin een code op de digital UV versie te downloaden naar devices naar keuze. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een van de eerste filmposters.

Beeld & geluid

Met mooie scherpe en kleurrijke beelden is het een genot om naar deze High Definition schijf te kijken. Ook is het beeld vrij van enige grain. Uiteraard zitten er de nodige donkere scènes in de film. Deze pakken overwegend goed uit, met een prima detailweergave. Al zijn er bepaalde donkere scènes waarin het zwart toch teveel details opslokken. De geluidstrack vult het beeld uitstekend aan. Naast een DTS-HD 5.1 track bevat de schijf ook een Dolby Atmos-track, uiteraard speciaal voor de mensen die hierop zijn afgestemd. Puike schijf!

Extra's

De Blu-Ray uitgave van Jupiter Ascending heeft een mooi aantal extra's meegekregen, aangezien er maar liefst zeven middellange featurettes te bekijken zijn. Ze hebben allemaal hun eigen insteek, met onder meer het verhaal (Jupiter Jones: Destiny is Within us), het personage van Channing Tatum (Caine Wise: Interplanetary Warrior), de regisseurs (The Wachowskis: Minds Over Matter), de sets en de kostuums (Worlds Within Worlds Within Worlds ), de buitenaardse (CG) figuren (Jupiter Ascending: Genetically Spliced) en de stunts (Bullet Time Evolved).

De Wachowski's moeten toch beter kunnen? Deze Blu-Ray is verder een prima uitgave

Het is moeilijk voor te stellen dat de Wachowski's geen nieuwe topper wisten op te leveren sinds The Matrix. Met de (box office) flop Jupiter Ascending lijkt het tweetal voorlopig even uitgespeeld. Wel verscheen onlangs het gemengd ontvangen Sense8 op Netflix. Naar verluidt houden de Wachowski's een "sabbatical".

Deze Blu-Ray uitgave is erg netjes. Beeld en geluid zijn over het algemeen erg sterk en er zijn een leuk aantal extra's toegevoegd die inzoomen op uiteenlopende onderwerpen. Hieronder de VFX breakdown van Jupiter Ascending, door Method Studios:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Ach, had voor exáct dezelfde film de Marvel-leader gezeten, dan was de film gewoon redelijk aardig ontvangen. Guardians Of The Galaxy was zogenaamd 'lekker gek' en 'anders' en dan is JA zogenaamd ineens belachelijk en dom, lol. Volgens mij hebben veel mensen (incl. de heren van Honest Trailers die de plot belachelijk maken) niet zo goed begrepen dat het allemaal duidelijk bedoeld is als camp, pulp, grap etc. :P

benjamin

Avatar

Cloud Atlas vond ik nochtans echt een geweldige film, maar dit sloeg helemaal nergens op - al was het wel leuk als onbedoelde komedie vooral door het barslechte acteerwerk van Redmayne.

DeMuizenkoning

Avatar

benjamin "Cloud Atlas vond ik nochtans echt een geweldige film, maar dit sloeg helemaal nergens op - al was het wel leuk als onbedoelde komedie vooral door het barslechte acteerwerk van Redmayne."


Precies! Gelukkig voor Redmayne dat hij de oscar kreeg voor 'The Theory of Everything', daar zette hij Steven Hawking geweldig neer, dus werd deze waardeloze prestatie ietwat vergeten.

benjamin

Avatar

DeMuizenkoning "Precies! Gelukkig voor Redmayne dat hij de oscar kreeg voor 'The Theory of Everything', daar zette hij Steven Hawking geweldig neer, dus werd deze waardeloze prestatie ietwat vergeten."
Anderzijds kan de prestatie volgend jaar terug bovengehaald worden als de nominaties van de Razzies bekend gemaakt worden.

horizon

Avatar

Nu al de meest ondergewaardeerde film ooit. Geweldig sf-opera spektakel. Visueel festijn met goed schmierende slechteriken en helden die het zoals verwacht vervullen. Heerlijke film.

En de allereerste opmerking: als hier Marvel bij had gestaan was de opinie inderdaad al +2 automatisch.

Robbepost

Avatar

Het enige wat ik aan deze film mooi vind zijn sommige visuele effecten. Op alle andere vlakken vind ik het zwaar tekort schieten. Jammer voor een productie met zo'n budget.

adofmirosch

Avatar

Net gehuurd toevallig zal hem zo eens bekijken.

Ed Crane

Avatar

benjamin "Cloud Atlas vond ik nochtans echt een geweldige film, maar dit sloeg helemaal nergens op - al was het wel leuk als onbedoelde komedie vooral door het barslechte acteerwerk van Redmayne."


Hoezo "onbedoelde komedie"?

johnwayne

Avatar

Het acteerwerk is in sommige gevallen abominabel. Het scenario is hopeloos slecht. Alleen het visuele aspect is ok. Desondanks vroeg ik me na 2 uur af hoe ze met dit budget en zoveel talent achter en voor de camera, zo'n wanprestatie hebben kunnen neerzetten.

Glennekeeeee

Avatar

Ed Crane "Ach, had voor exáct dezelfde film de Marvel-leader gezeten, dan was de film gewoon redelijk aardig ontvangen. Guardians Of The Galaxy was zogenaamd 'lekker gek' en 'anders' en dan is JA zogenaamd ineens belachelijk en dom, lol. Volgens mij hebben veel mensen (incl. de heren van Honest Trailers die de plot belachelijk maken) niet zo goed begrepen dat het allemaal duidelijk bedoeld is als camp, pulp, grap etc. :P"


Zelfs Tatum heeft al aangegeven dat hij de film slecht vond. was hij dan ook zo dom of hebben ze hem totaal geen uitleg gegeven over het camp, pulp en grapgehalte van deze film bij aanvang...

YOLO

Avatar

horizon "Nu al de meest ondergewaardeerde film ooit. Geweldig sf-opera spektakel. Visueel festijn met goed schmierende slechteriken en helden die het zoals verwacht vervullen. Heerlijke film."
Ik "ken" iemand die het daar niet zo mee eens is zie onderstaande Youtube review. Ik moet zeggen ik ben het met die persoon wel eens. Maar ach ieder zijn/haar meuk. :+

Ed Crane

Avatar

YOLO "Ik "ken" iemand die het daar niet zo mee eens is zie onderstaande Youtube review. Ik moet zeggen ik ben het met die persoon wel eens."


Ik ken iemand die het daar wél zo mee eens is zie deze review. Ik moet zeggen ik ben het met die persoon wel eens. Maar ach ieder zijn/ haar meuk :+

;)

Olrik

Avatar

Hun vorige film Cloud Atlas vind ik echt geweldig, maar Jupiter Ascending viel niet bij mij in de smaak. Erg rommelig en behoorlijk saai, erg zonde.

YOLO

Avatar

Ed Crane "Ik moet zeggen ik ben het met die persoon wel eens."
Ja dûh, je zal wel moeten. :P

adofmirosch

Avatar

airbender "Heyy nog iemand die huurt! Huren ftw T+) Helaas is onze Videoland net gesloten.."


Die in groningen is nog altijd druk gelukkig.

Ed Crane

Avatar

adofmirosch "Die in groningen is nog altijd druk gelukkig."


Levende nostalgie...

Ik zou wel eens een kaart van Nederland willen zien met daarop aangegeven alle nog resterende videotheken :Y

Muufley

Avatar

horizon "Nu al de meest ondergewaardeerde film ooit. Geweldig sf-opera spektakel. Visueel festijn met goed schmierende slechteriken en helden die het zoals verwacht vervullen. Heerlijke film.

En de allereerste opmerking: als hier Marvel bij had gestaan was de opinie inderdaad al +2 automatisch."


Ben jij 12 ofzo? Ik veronderstel dat je de Transformers films dan ook meesterwerken vind.

Dit zo het probleem tegenwoordig vind ik, mensen die gelukkige zijn met matige films. En zolang dat soort films een voldoende publiek vinden is dat exact wat je op je bord zal krijgen. Case in point: Terminator Genisys.

Ed Crane

Avatar

Muufley "Ben jij 12 ofzo? Ik veronderstel dat je de Transformers films dan ook meesterwerken vind.

Dit zo het probleem tegenwoordig vind ik, mensen die gelukkige zijn met matige films. En zolang dat soort films een voldoende publiek vinden is dat exact wat je op je bord zal krijgen. Case in point: Terminator Genisys."


Zegt iemand met een Thundercats-avatar :P

adofmirosch

Avatar

Muufley "
Dit zo het probleem tegenwoordig vind ik, mensen die gelukkige zijn met matige films."Dus iemand mag een afgekraakte film niet goed vinden? Ik heb me de laatste jaren toch met heelwat floppen goed vermaakt.
The lone ranger,John Carter (nu op bbc) en mijn favoriete jack the giant slayer bijvoorbeeld.

nieuwslaatste nieuws

meest populair