Controversiële opera met verkrachtingsscène in Eye

Guillaume Tell wordt vanuit Londen live gestreamd naar bioscopen over de hele wereld.

De productie van The Royal Opera House van Guillaume Tell, dat op de openingsavond door het publiek werd uitgejouwd, krijgt een wereldwijde bioscoop release. De opvoering van 5 juli aanstaande zal in bioscopen over de hele wereld worden gescreend, waaronder in Eye.

Met Guillaume Tell sluit het Londense gezelschap het operaseizoen af met een van de meest veeleisende opera's uit de eerste helft van de 19de eeuw. Met dit werk gaf Rossini in 1829 het startschot voor de 'grand opéra,' die een halve eeuw lang het Parijse operaleven zou beheersen. Deze versie van de Italiaanse regisseur Damiano Michielietto is in een nieuw jasje gestoken en bevat een controversiële naakte verkrachtingsscène, die aan het stuk was toegevoegd. De scène zit niet in het originele stuk van Rossini en zorgde voor een boze reactie bij het publiek.

The Royal Opera House had van tevoren de bezoekers ingelicht over de te verwachten scène en heeft na afloop verontschuldigingen aangeboden voor het veroorzaakte leed bij de bezoekers. Damiano Michieletto ligt sinds de openingsavond onder vuur bij het opera- gaande publiek en de critici. De directeur van het gezelschap heeft laten weten, dat de reacties uiterst serieus worden genomen.

De vertoning van Guillaume Tell is 5 juli om 15.45 te zien in Eye.



NieuwsFilm

meest populair