Oorzaak strijd Batman & Superman uitgelegd

En wanneer komt er een nieuwe solofilm voor de Man van Staal?

In de nieuwe Entertainment Weekly spreken regisseur Zack Snyder en castleden Ben Affleck en Henry Cavill over het DC-universum. In dit nummer hadden ze het over de invloed van Man of Steel op de gebeurtenissen en personages in Batman v Superman: Dawn of Justice. En Cavill vertelde nog over hoe graag hij een solofilm voor Superman wil maken.

Allereerst vertelde Zack Snyder over de nasleep van Man of Steel en de invloed daarvan op Batman v Superman. ”Ik was verrast, want dat is voor mij wat Superman daadwerkelijk ìs. Je kan geen superheldengevechten zonder consequenties hebben,” vetelde Snyder. ”Wat is de boodschap? Hoe kan het dat er zoveel vernietiging plaatsvindt en dat er dan geen slachtoffers vallen en dat er dan geen gevolgen zijn voor iemand?”

Die vernietiging gaat een grote rol spelen in Batman v Superman. Zo blijkt Bruce Wayne ook mensen verloren te hebben. ”Een van de dingen die ik zo interessant vind aan Zacks idee van het laten zien van verantwoording afleggen en de gevolgen van geweld en dat we echte mensen in die gebouwen zagen,” vertelde Ben Affleck. ”Eén van die gebouwen was van Bruce Wayne, dus hij kende mensen die om het leven kwamen in de Black Zero gebeurtenis.”

Dan is er nog Henry Cavill, die graag meer verhalen wil vertellen over Superman, maar wel inziet dat het ingewikkeld ligt. ”Er is nog genoeg tijd voor solofilms voor Superman,” aldus Cavill. ”Hij is een moeilijk personage. Mensen houden meer dan de duistere burgerwacht. Ik denk dat het makkelijker voor ons is om te begrijpen dan een god-achtig wezen. Zodra we een uitgebreider universum hebben, kunnen we dieper kijken naar het karakter van Superman en hopelijk meer verhalen vertellen.”



NieuwsFilm

meest populair