Nieuwe concept art van Steven Spielbergs 'Robopocalypse'

De welbekende regisseur neemt zijn tijd met het maken van de sciencefictionfilm.

Omdat de boekverfilming van Daniel H. Wilson's Robopocalypse een grootschaliger onderneming blijkt te zijn dan verwacht, heeft regisseur Steven Spielberg de sciencefictionfilm meerdere keren moeten uitstellen. De film had in 't midden van 2013 uit moeten komen, maar Spielberg achtte het scenario van Drew Goddard imperfect. Het is een jammerlijke zaak, want de productie was al goed onderweg. Er waren zelfs al acteurs gecast: Chris Hemsworth, Anne Hathaway en Ben Whishaw.

Het project wordt (of werd) gezamenlijk door 20th Century Fox en DreamWorks gefinancierd. Naast het script bleken de kosten ook een probleem te zijn. Het werd te duur om te produceren, waardoor Spielberg genoodzaakt werd terug naar de tekenkamer te keren om met nieuwe designs op de proppen te komen. Illustrator Patrick Janicke heeft hierbij via comicbook.com enkele nieuwe geanimeerde beelden rondom Robopocalypse veropenbaard.























Het is momenteel de vraag of er nog wel werk gemaakt wordt van het project. Spielberg heeft inmiddels zijn handen ook vol aan The BFG, ondanks dat hij in 2013 aangaf een nieuw script voor Robopocalypse te schrijven. Hieronder nogmaals de synopsis van Daniel H. Wilson's leesvoer, welke in 2011 op de markt kwam.

In de toekomst zijn robotten gecreëerd om de mensheid te dienen. Archos - de 14e versie van een geavanceerde kunstmatige intelligentie, voortgebracht door de overheid van de VS - wordt voortdurend uit de systemen verwijderd wegens het tonen van vijandigheid jegens de mensheid. Archos ontsnapt echter voordat het vernietigd kan worden en upload zichzelf als een virus in elk stukje technologie op aarde die door een kunstmatige intelligentie beheerst wordt. Wat volgt is een wereldwijde robotopstand waarbij menselijke levens in overvloed heengaan.



NieuwsFilm

meest populair