LokiTorrent aangeklaagd

Het is weer raak in download-land: de Motion Pictures Association of America (MPAA), die de belangen behartigt van de Amerikaanse filmbranche, heeft een rechtszaak aangespannen tegen website Lokitorrent, een site die links naar torrent-files aanbiedt waarmee o.a. films kunnen worden gedownload. De aanklacht is hier te bekijken.

In tegenstelling tot Suprnova.org, dat recentelijk om dezelfde juridische problemen zijn deuren [urlnoblank=http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=4363]sloot[/urlnoblank], lijkt LokiTorrent niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. Sterker nog: de site roept haar gebruikers op om geld te storten voor de benodigde juridische kosten.

Aan deze oproep wordt volop gehoor gegeven; de makers melden dat er 30.000 dollar per maand nodig is voor het betalen van advocaten en hebben inmiddels al meer dan 33.000 dollar ontvangen. Mocht je deze hardwerkende mannen ook willen steunen, dan kan dat hier, al is je geld hier waarschijnlijk harder nodig.



NieuwsFilm

meest populair