Featured

Alles over 'Inside Out'

Pixars nieuwe film!

door Jim Pedd op 13.07.2015 om 11:04 in Featured
Komende donderdag komt de film Inside Out uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 15 juli in première.

Inside Out


Duur: 94 minutenGenre Animatie, Avontuur, KomedieBudget: 175 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegiePete Docter, Ronaldo Del CarmenScenario Pete Docter, Ronaldo Del Carmen e.a.Amy Poehler JoyPhyllis Smith SadnessBill Hader FearLewis Black AngerMindy Kaling Disgust
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley (Kaitlyn Dias). Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier (Poehler), Angst (Hader), Woede (Black), Afkeer (Kaling) en Verdriet (Smith). De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Het kiezen van de emoties

Pete Doctor, regisseur van de film, vertelde dat er lang gespeeld was met het toevoegen van maar liefst 27 emoties. "Sommige psychologen claimen dat er maar liefst 27 emoties zijn," aldus Docter. "We speelden met het idee van het toevoegen van Trots. Of Leedvermaak, die plezier haalt uit de pijn van anderen. Maar het werd te druk daar. Dus we kozen uiteindelijk voor vijf emoties."

Vervolgens werd elke emotie los gedefinieerd en kreeg deze een doel in Riley's geest. Daarnaast moesten er ontwerpen gevonden worden voor de emoties. "Het uiterlijk en het ontwerp van de Emoties moesten mensen eraan herinneren dat ze de personificaties van gevoelens zijn. Het zijn geen kleine mensen, het zijn Emoties," vertelde Docter. "Ze zijn gemaakt uit energie en bestaan uit duizenden deeltjes, die eruit zien als energie. We wilden vangen hoe emoties eruit zien, in vorm en kleur, en hun persoonlijkheid."


Eerste reacties

Inside Out is bijna unaniem positief ontvangen door critici. Op RottenTomatoes staat de film op een score van 98 procent, op basis van 224 getelde recensies. "Inventief, prachtig geanimeerd en meeslepend. Inside Out is nog een geweldige toevoeging aan de Pixar-bibliotheek van moderne geanimeerde klassiekers."

En ook de gewone kijker is positief, blijkens de 8,7 waar de film op de IMDb op staat. Op moment van schrijven stemde 45.683 gebruikers van de site, waarbji 36% koos voor een 10. 29% van de mensen koos voor een 9 en zo'n 19,9% gaf de Pixar-film een 8.

Box office prestaties

Het openingsweekend van Inside Out in de VS was geweldig. Voorspeld werd een opbrengst van 71 miljoen dollar, maar de productie kwam uit op maar liefst 90,4 miljoen dollar. De animatiestudio blijft dus populair als altijd.

In Nederland verwachten we ook een box office succes. Pixar-films doen het goed hier, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de opbrengst van Up (2009): 6 miljoen euro, Cars 2 (2011): 4,5 miljoen euro en Toy Story 3 (2010): 4,4 miljoen euro. We verwachten dat ook Inside Out een opbrengst van rond de 4 tot 5 miljoen euro genereert.

Trivia

Een aantal van de memory balls in de geest van Riley bevatten scènes van andere Pixar-films. Elke emotie is gebaseerd op een vorm: Joy op een ster, Sadness een traan, Anger steenkool, Fear een zenuw, Disgust een broccoli. Toen de film bedacht werd, had men 27 emoties in gedachten, waaronder Surprise, Pride en Trust.

•

•


•
7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Ik vermoed dat de poster niet correct is bij dit Artikel xD Anders vrees ik dat Pixar zijn doelgroep voorbij streeft ;)

Jim

Avatar

Arteron "Ik vermoed dat de poster niet correct is bij dit Artikel xD Anders vrees ik dat Pixar zijn doelgroep voorbij streeft ;)"

Smiley face

batmaster

Avatar

Ik heb de film al gezien en ik vond het fantastisch. De beste film van het jaar voor mij tot nu toe. Echt ga hem zien.

benjamin

Avatar

Kan deze alleen maar volledig aanbevelen. Geweldige film.

Brein8998

Avatar

Ik ga er deze week ongetwijfeld heen.

Olrik

Avatar

Geweldige film, echt een aanrader!T+)

NieuwsFilm

meest populair