Graphic novel 'Batman: The Killing Joke' wordt animatiefilm

Het iconische Batman-verhaal van Alan Moore en Brian Bolland is één van de straigh-to-video tekenfilms die volgend jaar zullen uitkomen.

Eén van de meest iconische Batman-verhalen ooit wordt verfilmd. Warner Bros. en DC Entertainment hebben naar buiten gebracht dat er werk wordt gemaakt van Batman: The Killing Joke, een animatiefilm rondom de gelijknamige graphic novel van Alan Moore en Brian Bolland. Het gaat om een straight-to-dvd verfilming die in 2016 uit zal komen.

The Killing Joke is één van DC's drie aankomende animatiefilms die de afgelopen dagen zijn aangekondigd. De andere twee zijn Batman: Bad Blood - een nieuw verhaal waarin Batwoman een prominente rol speelt - en het eveneens originele Justice League vs. Titans. Net als The Killing Joke zullen deze twee ook volgend jaar straight-to-video verschijnen.

Batman: The Killing Joke vertelt een van de mogelijke oorsprongsverhalen van de Joker. Hier is hij een gefaalde komediant die zich aansluit bij een stel criminelen. Batman achterhaalt hun plannen en steekt er een stokje voor. Het gevolg is dat de Joker niet alleen verminkt, maar ook verbitterd en compleet gestoord geworden is. In dit verhaal zien we ook dat Barbara Gordon verlamd raakt en langzaamaan in Oracle verandert.

Net zoals bij de meeste andere DC Universe animatiefilms is Bruce Timm ook bij Batman: The Killing Joke uitvoerend producent. Er is nog niets bekend over de cast, maar wel weten we dat Mark Hamill een keer heeft gezegd dat hij de Joker maar wat graag van een stem zou willen voorzien in een eventuele verfilming van The Killing Joke.



NieuwsFilm

meest populair