Programma Locarno Film Festival bekend gemaakt

Dit jaar is gekozen voor een mix van gevestigde filmmakers en jonge talenten.

Het Locarno Film Festival wordt gezien als een van de belangrijkste filmfestivals van Europa en dit jaar beleeft het alweer de 68e editie. Het programma hiervan is bekend gemaakt en de gekozen films zijn van zowel gevestigde filmmakers als opkomende regietalenten.

De competitie bevat veertien wereldpremières waaronder Chevalier van Athena Rachel Tsangari, de documentaire Not a Home Movie van Chantal Akerman en Right Now, Wrong Then van de Zuid Koreaanse filmmaker Hong Sang-soo, die ook wel de Koreaanse Woody Allen wordt genoemd. Verder zal het debuut van de Iraanse filmmaker Sina Ataein worden vertoond, genaamd Paradise.

Binnen de competitie zijn ook een aantal films geselecteerd die het op Sundance heel goed deden dit jaar namelijk Entertainment van Rick Alverson en het familiedrama James White van Josh Mond. Ook de grote Sundance hit Me and Earl and the Dying Girl van Alfonso Gomez-Rejon zal te zien zijn.

Een van de grotere films buiten de competitie is Ricki and the Flash van Jonathan Demme met een scenario van Diablo Cody en in de hoofdrol Meryl Streep als een rock ster op leeftijd, die probeert de draad met haar familie weer op te pakken.

Het Locarno Film Festival zal gehouden worden van 5 tot en met 15 augustus.



NieuwsFilm

meest populair