Stephen Amell onthult Casey Jones' oorsprongsverhaal in 'TMNT 2'

De vigilante blijft voornamelijk hetzelfde als in de stripboeken en animatieseries.

Daar waar Teenage Mutant Ninja Turtles van regisseur Jonathan Liebesman zich bovenal concentreerde op de schildpadden, verslaggeefster April O'Neil en slechterik Shredder, zal het vervolg veel meer bekende karakters toevoegen. Het duo Bebop en Rocksteady is onlangs gecast en mogelijkerwijs zal superschurk Krang ook optreden. Onze reptielachtige helden krijgen echter ook enige hulp in de vorm van de vigilante Casey Jones, gespeeld door Arrow-acteur Stephen Amell.

Tegenover IGN maakte Amell openbaar dat zijn karakter een tikkeltje anders zal uitpakken dan de versies die we in de oorspronkelijke stripboeken en cartoons hebben gezien.

"Het is niet bepaald de Casey Jones die jij of je vader herinnert, maar dat komt omdat we hem op een specifiek moment ontmoeten gedurende zijn ontwikkeling. Hij is niet de Casey Jones die vele stripboeken fans leerden kennen en liefhebben. Hij is een vent met een baan, die in New York woont en van ijshockey houdt. Wanneer de zaken verkeerd lopen, en hij als een gehoorzame burger met gelach en spotternij wordt geconfronteerd, besluit hij - zoals verwacht - de maatregelen in eigen hand te nemen."

Arnold Bernid 'Casey' Jones heeft in de stripboeken meerdere oorsprong verhalen op zijn naam staan, hoewel hij altijd als vigilante optreedt - met een hockey masker op zijn gezicht en een golftas gevuld met hockeysticks, honkbalknuppels en golfclubs op zijn rug. Het eindresultaat is voornamelijk hetzelfde: hij sluit vriendschap met de Turtles en samen binden ze de strijd aan met het gespuis op straat.

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Half Shell komt volgend jaar in augustus uit. Dave Green zal regisseren naar een scenario van Andre Nemec en Josh Applebaum. William Fitchner, Megan Fox en Will Arnett zijn ook weer van de partij, evenals de acteurs die de Ninja Turtles belichamen: Alan Ritchson (Raphael), Jeremy Howard (Donatello), Noel Fisher (Michaelangelo) en Pete Ploszek/Johnny Knoxville (Leonardo).



NieuwsFilm

meest populair