Johnny Depp gedagvaard voor hondensmokkel

Depp riskeert een boete van 340.000 dollar of een gevangenisstraf.

Johnny Depp (Ed Wood, Donnie Brasco) en Amber Heard (Zombieland, Pineapple Express) hebben een dagvaarding ontvangen vanuit Australië. Het stel nam zonder de juiste papieren te hebben, hun twee honden mee naar het land. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw van Australië aan The Guardian.

"Alle dieren die Australië binnenkomen moeten een importvergunning hebben en verschillende gezondheidstesten hebben doorstaan," aldus de woordvoerder.

Pistol en Boo, de twee honden van Depp en Heard, werden zonder die vergunning het land ingesmokkeld met een privévliegtuig. In april kwamen de honden van het stel regelmatig in het nieuws, nadat de minister van landbouw had gewaarschuwd dat de honden moesten worden ingeslapen als ze niet binnen vijftig uur het land zouden verlaten.

De minister zei dat het hem niets kon schelen dat Depp benoemd was tot "de meest sexy man op aarde", hij moest zich gewoon aan de regels houden. In mei bleek al, dat mocht er besloten worden tot vervolging, Depp een boete van zo'n 340.000 dollar riskeerde, of een gevangenisstraf.

NieuwsFilm

meest populair