Regisseur Friedrich Wilhelm Murnau's schedel uit tombe gestolen

Het is onbevestigd, maar mogelijk voerden de grafrovers de daad uit met occultische redenen.

Diverse Duitse nieuwsbronnen hebben gerapporteerd dat het hoofd van regisseur Friedrich Wilhelm Murnau (geboren F.W. Plumpe) tussen 4 en 12 juli gestolen is vanuit de tombe waarin hij samen met twee broers begraven ligt. Het kerkhof bevindt zich in Stahnsdorf, Duitsland (20 kilometer bij Berlijn vandaan) en er was geconstateerd dat enkel de grafkist van Murnau geopend was. Ook waren er sporen van kaarswas gevonden, waardoor de politie vermoedt dat er een occulte connectie bestaat.

Murnau is vooral beroemd vanwege de horrorfilm Nosferatu, a Symphony of Horror, welke uit 1922 stamt. Het verhaal is gebaseerd op Bram Stokers Dracula. Later regisseerde hij ook Engelstalige voorstellingen in Amerika, zoals Sunrise: A Song of Two Humans, die een paar Oscars in de wacht sleepte. Shadow of the Vampire (2000), met rollen voor Willem Dafoe en John Malkovich, ging tevens over het maken van Nosferatu. Malkovich belichaamde Murnau.

De Duitse filmregisseur was gedurende de Eerste Wereldoorlog werkzaam als gevechtspiloot en overleefde talloze neerstortingen. In 1931 kwam hij in het ziekenhuis te overlijden wegens verwondingen die hij opliep middels een auto ongeluk.



NieuwsFilm

meest populair