‘Chi-Raq’ van Spike Lee is eerste Amazon filmrelease

Film zal gaan over het geweld in Chicago en veroorzaakt nu al opheft vanwege de titel.

Amazon Studios heeft aangekondigd dat de film Chi-Raq van Spike Lee hun eerste eigen filmproductie zal zijn, die in de bioscoop te zien zal zijn. Het plan is om deze later dit jaar uit te brengen.

Chi-Raq gaat over het wapengeweld in Chicago en is geschreven door Lee en Kevin Willmott en werd op locatie in Chicago opgenomen. In de hoofdrollen zijn onder meer Teyonah Parris, Nick Cannon, Wesley Snipes en Jennifer Hudson te zien. "Spike Lee is de meest opvallende en visionaire filmmakers van deze tijd," zei Ted Hope, het hoofd van de filmproductie afdeling bij Amazon Studios. "Het zou onmogelijk zijn om een betere filmmaker te vinden om onze studio mee te lanceren."

De film veroorzaakt echter nu al ophef vanwege de gekozen titel. Burgemeester van Chicago Rahm Emanuel en andere politici hebben aangegeven niet blij te zijn met de keuze voor Chi-Raq, een combinatie van Chicago en Iraq. Dit zou mensen doen denken dat er in hun stad een oorlog wordt gevoerd. Lee gaf daarop als respons dat tijdens het filmen van Chi-Raq alleen al 331 mensen werden neergeschoten in Chicago en 69 mensen waren vermoord.



NieuwsFilm

meest populair