POLL: vrouwelijke superhelden

Welke is jouw favoriet: Black Widow, Hit-Girl, Mystique, Scarlet Witch, Storm of toch....

In het superheldengenre zijn het vooral de mannelijke helden die eigen films krijgen. Sinds 2000 zijn er namelijk slechts twee titels uitgebracht waarin een superheldin het voortouw neemt: de niet zo succesvolle Catwoman (2004) en Elektra (2005). Komende jaren lijkt hierin e.e.a. te gaan veranderen. Deze POLL zoomt in op de vrouwelijke superhelden, met de vraag: welke is jouw favoriet?

De twee grootste vrouwelijke superhelden in de huidige reeksen zijn uiteraard Scarlett Johanssons Black Widow en Jennifer Lawrence's Mystique. De laatste is uiteraard voornamelijk een villain, maar zij strijdt vaak ook naast Professor X en zijn mutanten. Andere bekende vrouwelijke supervrouwen zijn Anne Hathaways en Michelle Pfeiffers Catwoman, Chloë Grace Moretz Hit-Girl, Famke Janssens Jean Grey en Halle Berry's Storm.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Komende jaren verschijnen er in ieder geval de "vrouwelijke" superheldenfilms Wonder Woman (2017) en Captain Marvel (2018) en er wordt regelmatig gesproken over een Black Widow-film en een Hit-Girl prequel. Ook lijkt Sony Pictures nog steeds plannen te hebben om een vrouwelijk personage een eigen film te geven in hun Spider-Man franchise.



NieuwsFilm

meest populair