Algemeen

'Star Wars' fotoshoot met Amy Schumer valt niet goed

Lucasfilm & Disney hadden geen toestemming gegeven voor het gebruik van hun personages.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Michelle Iwema op 18.07.2015 om 17:17 in Algemeen
Amy Schumer werd door het magazine GQ uitgeroepen tot "the funniest woman in the galaxy" en kreeg daarom de cover van het augustus nummer met bijbehorende shoot in het blad. Het thema van de foto's is echter met veel kritiek ontvangen. Op de cover zuigt Schumer op de vinger van C-3PO en in het blad is ze onder meer te zien in bed met R2-D2 en C-3PO.

Al snel maakten de foto's een storm los op Twitter van fans, die niet begrepen hoe het Star Wars- team toestemming had kunnen geven voor een shoot met deze ondertoon. Wat bleek; dat was ook helemaal niet gedaan door GQ. "Lucasfilm & Disney hebben geen toestemming gegeven of meegewerkt aan het goedkeuren van het ontoepasselijke gebruik zoals hier is gebeurd van onze personages," aldus de officiele Twitter feed van Star Wars.

Bekijk hieronder de foto's van de shoot.
20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bane1

Avatar

Zij kan alleen grappig zijn door seks als het grote onderwerp. (Zie die foto met die lightsaber die FilmTotaal niet heeft erop gezet.) Alleen van die overseksde grappen nooit iets anders. Ook haar "Kanye-grap" was ook niet grappig. Maar de meeste Amerikanen vind haar geweldig, maar ja hun humor is ook niet slim.

YOLO

Avatar

Bane1 "Zij kan alleen grappig zijn door seks als het grote onderwerp. (Zie die foto met die lightsaber die FilmTotaal niet heeft erop gezet.)"
En dat vind ik toch eigenlijk best wel grappig. Wij mannen maken niet alleen constant grappen over seks, wij mannen denken ook veel aan seks.

Moviemagic

Avatar

Ik snap niet dat mensen zo'n ophef kunnen maken over zoiets. Decennia lang worden er al grappen gemaakt over o.a. Starwars. Mag je na de profeet Mohamed ook R2D2 niet meer beledigen over zo? :?

sjef

Avatar

Ik zou wel naast haar in bed willen liggen :p

Ed Crane

Avatar

Tussen haar Inside Amy Schumer-reeks vind ik toch best vaak leuke filmpjes zitten :+

Bane1

Avatar

YOLO "En dat vind ik toch eigenlijk best wel grappig. Wij mannen maken niet alleen constant grappen over seks, wij mannen denken ook veel aan seks."


Ja tuurlijk maar er zijn grenzen wanneer je stopt met alleen maar grapjes over seks dan.m Zie bijv Chris Rock ook veel seks-jokes maar soms komt ie met grappen wanneer je denkt sooh daar zit een wel een punt van waarheid in.

Frietgezicht

Avatar

Gelukkig voor de lezers van het blad en R2-D2 is Sarah Jessica Parker niet uitgeroepen tot "the funniest woman in the galaxy"

Moet zeggen dat ze er op die 1ste foto toch wel uitziet om bij te kruipen na een pilsje en ik ken haar alleen van The Roast of en daar was ze leuk.

YOLO

Avatar

Bane1 "Ja tuurlijk maar er zijn grenzen wanneer je stopt met alleen maar grapjes over seks dan.m Zie bijv Chris Rock ook veel seks-jokes maar soms komt ie met grappen wanneer je denkt sooh daar zit een wel een punt van waarheid in.
"
Tja sommige mensen hebben iets meer diepgang. ;) Verschil moet er wezen.

JamesBond

Avatar

Hoe grappig ze ook mag zijn (ik ken haar verder niet eigenlijk), vind ik dit wel zeer respectloos tegenover 'Star Wars' :N

Bateman

Avatar

RESPECTLOOS richting Star Wars???!?! Really??
Het zijn fictieve robots uit een film! Die we kennelijk gelijk moeten scharen met Jezus?? Als er ergens lol mee gemaakt moet kunnen maken dan is het toch wel met die categorie. En met Jezus, maar zo ver zijn we nog niet als mensheid geloof ik.

Lighten up everybody. In alles is humor te vinden. Mensen die mevrouw Schumer maar domme humor vinden hebben, hebben de grap niet begrepen. De grap is de collectief idiote reactie van het volk. Dat is de grap. En hij is verdomd goed gelukt.

JamesBond

Avatar

Bateman "RESPECTLOOS richting Star Wars???!?! Really??

(...)

En hij is verdomd goed gelukt."


Ik beweer nergens dat we het met Jezus moeten gaan vergelijken. Wat ik zeg is dat iets als 'Star Wars', wat zo belangrijk is geweest voor onze huidige samenleving (zeg niet dat het niet zo is, want dat is gewoon zo) en zo'n enorme status heeft verworven wel met iets meer respect behandeld mag worden... R2-D2 met een sigaret en iemand die C-3PO zijn vinger aflebbert noem ik niet bepaald humor...

Frietgezicht

Avatar

JamesBond "R2-D2 met een sigaret"


Lol,dat was mij niet eens opgevallen,wel komisch hahahaha

mooffie

Avatar

JamesBond "Ik beweer nergens dat we het met Jezus moeten gaan vergelijken. Wat ik zeg is dat iets als 'Star Wars', wat zo belangrijk is geweest voor onze huidige samenleving (zeg niet dat het niet zo is, want dat is gewoon zo) en zo'n enorme status heeft verworven wel met iets meer respect behandeld mag worden... R2-D2 met een sigaret en iemand die C-3PO zijn vinger aflebbert noem ik niet bepaald humor..."
Nou, nou, een sigaret in de mond van een fantasierobot wat erg zeg...

Star Wars is voornamelijk belangrijk geweest voor de bankrekening van George Lucas.

Ed Crane

Avatar

Bane1 "Ja tuurlijk maar er zijn grenzen wanneer je stopt met alleen maar grapjes over seks dan.m Zie bijv Chris Rock ook veel seks-jokes maar soms komt ie met grappen wanneer je denkt sooh daar zit een wel een punt van waarheid in.

"


Heel veel Inside Amy Schumer-filmpjes gaan niet over seks.

starbass

Avatar

Werkelijk nog nooit van dat mens gehoord... Foto's zijn ook niet echt grappig te noemen, misschien hadden ze beter een Barbarella thema kunnen nemen.

iza

Avatar

Iets terzijde: Persoonlijk vind ik Whitney vele male grappiger

Shifty777

Avatar

Wat een onzin, ik vind dat je over alles grapjes moet kunnen maken. Ook al is het je smaak van humor niet, je mag niet smakeloos vinden, maar we hebben het over filmpersonages. En al was het Jezus geweest, moet nog kunnen. Iedereen moet zijn grapjes kunnen maken en mensen moeten niet zo snel op hun tenen getrapt zijn.

Ik ben Star Wars fan en kan hier smakelijk om lachen. Vind sowieso dat ze humor heeft en een hoop zelfspot, en dat laatste maakt veel goed bij het spotten met andere zaken. Ik snap dat er mensen zijn die hier nog om kunnen lachen, maar dit zou helemaal geen issue moeten zijn ook al is het je humor niet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair