Ricky Gervais verdedigt Nazigroet uitgevoerd door 7-jarige

Het kind? Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Vrijdag publiceerde de Engelse krant The Sun een artikel met de snuggere titel Their Royal Heilnesses. Daarin werd beschreven hoe Koningin Elizabeth II op 7-jarige leeftijd in 1933 leerde hoe ze de Nazi/Hitlergroet moest uitvoeren met behulp van haar oom, Edward VIII. Er werden eveneens beelden geplaatst van het incident, waarop we de koningin, haar moeder, oom Edward en Elizabeths drie jaar jongere zus prinses Margaret met de groet waarnemen.

Hoewel het artikel vermeldt dat er geen bewijzen bestaan dat de koningin en haar moeder ooit de denkwijze van de Nazi's goedkeurden, zijn er individuen die Hare Majesteit een Nazi en een racist noemen. Komediant Ricky Gervais achtte dit absurd en schreef enkele berichten op Twitter omtrent de zaak.

Allereerst schreef hij: "Als de koningin opnieuw een Nazigroet uitvoert, laat me dat dan weten. Tot die tijd... Ze was 7 en de groet bezat nog niet eens de uiteindelijke context. Geen nieuws." Eenmaal geplaatst probeerde de 54-jarige de boel te sussen met wat vermaak. "Nu ben ik bang dat iemand een oude foto van mij zal opgraven terwijl ik aan het bidden ben op 7-jarige leeftijd."

Dat besloot hij zelf uit te voeren en toonde iedereen op Twitter hoe hij er destijds uit zag. De voettitel, die bij het onderstaande plaatje hoorde, luidde: "Negeer de koningin maar. Ik leek wezenlijk op een kleine Hitler toen ik 7 was."




Het Buckingham Palace was vanzelfsprekend niet tevreden met de beslissing van de Engelse krant om de oude beelden te onthullen. "Het is jammerlijk dat die film, welke acht decennia geleden vastgelegd is en toebehoort aan de persoonlijke familiearchief van Hare Majesteit, op deze manier bemachtigd is en geëxploiteerd wordt."

The Sun vermeldde later dat zij enkel oude beelden wilden delen die jarenlang verborgen waren. Zij bezaten geen intenties om de koningin te schaden.




NieuwsFilm

meest populair