Brad Pitt wil een beter leven voor legkippen

In het bijzonder de legkippen van Costco Wholesale.

Voor het acteurskoppel Angelina Jolie en Brad Pitt lijkt het bijna wel een gewoonte om voor goede doelen te strijden. Jolie lijkt er zelfs een toekomst in te zien, nu ze er nog over twijfelt om het leven van een actrice/regisseuse achter zich te laten. Ze wil namelijk, indien mogelijk, de politiek in. De 51-jarige Brad Pitt is nog niet zo ver, maar dat neemt niet weg dat hij ook aspiraties bezit voor liefdadigheidsinstellingen. Samen hebben ze ten slotte de Jolie-Pitt stichting gecreëerd, die diverse doelen over de wereld steunt.

Pitt heeft zijn zinnen nu op iets anders gezet. CBS rapporteert dat de Ocean's Eleven-acteur een brief naar de directeur van Costco Wholesale (een speciale detailhandel) gestuurd heeft met de bedoeling hen te ontmoedigen om eieren te verkopen die door gekooide kippen zijn gelegd.

De boodschap ging als volgt.

Pitt pende de boodschap namens de Farm Sanctuary, een organisatie welke voor dieren opkomt die geëxploiteerd worden in de bio-industrie. Een maand geleden bracht Costco uit in een statement dat zij zich om de ethische behandeling van dieren bekommeren. Echter vroegen ze zich ook af of een kooivrije omgeving daadwerkelijk welvarender zou zijn voor de kippen.



NieuwsFilm

meest populair