Gala Leonardo DiCaprio haalt $40 miljoen op

En dat allemaal voor het milieu.

Enkele gasten noemen het zelfs "de grootste milieu fundraiser ooit". Leonardo DiCaprio wist namelijk met zijn Leonardo DiCaprio Foundation meer dan $40 miljoen dollar op te halen voor het milieu.

Elton John en John Legend waren de gastoptredens tijdens Leonardo DiCaprio's tweede jaarlijkse milieu fundraiser afgelopen woensdag in St. Tropez. Sir Elton John gaf zelfs twee privéconcerten weg om te veilen en wist hier ruim $3 miljoen dollar mee op te halen.

Op de gastenlijst stonden onder andere Prins Albert van Monaco, Kate Hudson, Marion Cotillard, Goldie Hawn, Heidi Klum, Orlando Bloom, Irina Shayk en Leo's vriendin Kelly Rohrbach.

Leonardo begon de avond goed en begon met het veilen van enkele kunstwerken uit zijn eigen collectie en de Rolex Daytona die hij die avond om had. Deze stukken brachten in totaal $2 miljoen op. Vervolgens nam veilingmeester Simon de Pury het over en werd er een luxe huis op Leonardo's resort in Belize geveild voor maar liefst $11 miljoen. Dit huis is een van de 45 op het eiland die alleen op uitnodiging worden getoond.

Harvey Weinstein, die met Leonardo heeft gewerkt aan Gangs Of New York en The Aviator, gaf bieders de kans om met hem naar de Oscars te gaan plus enkele andere 'high-profile' evenementen zoals het Cannes Film Festival en het Met Gala. Dit pakket, inclusief een bezoek aan een Hollywood filmset, bracht $1.1 miljoen op.



NieuwsFilm

meest populair