Hulk Hogan heeft spijt van racistische opmerkingen

In een seksvideo paste hij meerder malen 'nikker' toe.

Schelden doet geen pijn, maar het kan wel je worstelcarrière vernietigen. Dat ondervond Hulk Hogan vrijdagochtend toen de WWE (World Wrestling Entertainment) hun banden met de legendarische worstelaar/acteur verbraken. Er zijn nu geen foto's en video's meer op hun website te vinden van de 61-jarige Amerikaan die ook uit de Hall of Fame verwijderd is, welke online staat. Daarnaast wordt er ook geen koopwaar omtrent de oud-worstelaar meer verkocht.

Het zou te maken hebben met het feit dat Hogan (echte naam: Terry Gene Bollea) in 2012 racistische beledigingen maakte over het vriendje van zijn dochter. Zijn kritiek is vastgelegd op een sekstape. Tegen de vrouw waarmee Hogan het bed deelde zei hij o.a. dat hij veel geld aan de muziekcarrière van zijn dochter Brooke had gespendeerd en dat hij niet begreep dat ze het met een donkere man deed.

Hij krenkte: "Als ze een nikker moest wippen, laat 'r dan met een nikker van 2,5 meter trouwen die 100 miljoen dollar waard is! Zoals een basketbalspeler!" Mogelijkerwijs kon Hogans bedgenote zijn taalgebruik ook niet helemaal waarderen. Hij verontschuldigt in de video: "We zijn allemaal wel een beetje racistisch."

Nu de WWE echter Hogans contract heeft beëindigd wil hij zich wel excuseren voor zijn zondes. "Acht jaar geleden gebruikte ik aanstootgevend taalgebruik tijdens een gesprek. Het was onacceptabel dat ik zulk taalgebruik toepaste en daarom bied ik mijn excuses aan. Dit is niet wie ik ben. Ik geloof waarachtig dat elke persoon op deze aarde belangrijk is en niet anders behandeld zou moeten worden gebaseerd op ras, geslacht, oriëntatie, religieuze overtuigingen of wat dan ook. Ik ben in mijzelf teleurgesteld dat ik taalgebruik hanteerde dat aanstootgevend is en tegenstrijdig is met mijn eigen opvattingen."



NieuwsFilm

meest populair