George Clooney's buren niet blij met aanvraag camerabeveiliging

De filmster wil zijn Engelse landhuis behoeden met wel 18 camera's.

Omdat het geld moet rollen kocht George Clooney met zijn vrouw Amal Alamuddin vorig jaar in oktober een fraai stukje landgoed in het Engelse graafschap Oxfordshire. In de buurtschap Sonning Eye kunnen we Clooney's landhuis vinden, waar je onderaan het bericht een foto van terug kan zien. De inwoners van het gehucht zullen vast extatisch zijn met de nabijheid van de acteur/regisseur, hoewel er enkele complicaties zich voordoen.

Om zijn woning te beveiligen wil de 54-jarige ster een camerabeveiligingssysteem installeren, bestaande uit 18 camera's. Daarvan moeten er 10 op het landgoed zelf staan en dienen de andere 8 om het terrein heen te worden geïnstalleerd. De buiten vallende camera's moeten tevens op palen bevestigd worden die tussen de 4 en 6 meter hoog zijn. De lokale woonachtigen zien dit liever niet gebeuren, omdat het een afschuwelijk panorama zou creëren.

Om het beveiligingssysteem aan te brengen moet Clooney eerst goedkeuring vragen aan de raadsleden van de streek Oxfordshire. Zij hebben dan ook een aanklacht ontvangen waarin men verzoekt dat Clooney camera's installeert die niet enkel lager geplaatst zijn, maar ook puur op het landgoed van de Tomorrowland-acteur gericht zijn.

Twee maanden geleden willigde de raad een aantal andere verzoeken van het stel in. Clooney en Alamuddin wilden graag een nieuw zwembad, een poolhouse, een thuisbioscoop, een bijgebouw en hekwerken opstellen. Dit werd hen gegund, al moesten ze het huisje aan de rivier verkleinen.



NieuwsFilm

meest populair