Steve Oedekerk wil werk maken van 'Kung Pow 2: Tongue of Fury'

13 Jaar geleden bracht hij de Hong Kong martial arts parodie 'Kung Pow! Enter the Fist' uit.

Hoewel het een presumptie is, zal het succes van de half uur durende korte film Kung Fury Steve Oedekerk het idee gegeven hebben om een oude film van hem te hervatten. De regisseur en scenarist van o.a. Ace Ventura: When Nature Calls en Patch Adams heeft tijdens de Dragonfest conventie aangegeven een vervolg te willen maken op Kung Pow! Enter the Fist, waarin hij de hoofdrol vervulde en tevens het schrijf- en regiewerk voor zijn rekening nam.

Het origineel was een komische nabootsing van de vele martial arts films die uit Hong Kong geraakten in de jaren '70. Oedekerk gebruikte zowaar filmmateriaal van Tiger and Crane Fist, welke uit 1976 stamt. Door middel van nieuw geschoten beelden en het nogmaals inspreken van de Aziatische cast schepte hij een alternatief zelfbedacht plot: The Chosen One is op zoek naar de moordenaar van zijn ouders die op de dag stierven dat hij geboren werd.

Aan het eind van de parodie kondigde Oedekerk speels een sequel aan, getiteld Kung Pow 2: Tongue of Fury. Over de titel en het plot liet hij niets los, enkel dat hij er mee bezig was om het van de grond te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair