De 46 'slachtoffers' van komiek Bill Cosby

Had het voorkomen kunnen worden?

De slachtoffers van Bill Cosby zijn allemaal verschillend. De een is lang en heeft blond haar en de ander is klein en heeft zwart haar. De komiek ging niet voor een specifiek 'type', maar de 46 slachtoffers delen allemaal hetzelfde pijnlijke verhaal.

Enkele slachtoffers van Bill hebben hun verhaal verteld tijdens een covershoot en een interview met New York Magazine. Ze vertelden hoe ze Cosby hebben ontmoet en wat er precies gebeurde voor en nadat ze gedrogeerd waren door de wereldberoemde komiek.

"Ik had een verschrikkelijke hoofdpijn en ik vroeg, 'Bill, heb je toevallig paracetamol?'," wist Joyce Emmons zich te herinneren. Emmons was de eigenaar van diverse clubs en werd eind jaren zeventig misbruikt door Bill Cosby. "Hij zei tegen mij, 'Ik heb iets sterkers.' En ik zei, 'Je weet dat ik niet aan drugs doe.' Waarop hij zei, 'Je bent een van mijn beste vrienden. Zou ik je pijn doen?' En ik geloofde hem," aldus de 70-jarige Joyce Emmons.

"Ik kon door de straten in Manhattan lopen en schreeuwen dat ik door Bill Cosby was verkracht, maar wie had mij toen geloofd?", aldus actrice Barbara Bowman, die op 17-jarige leeftijd kennis maakte met Bill.

Een aantal vrouwen laat weten dat, ongeacht de pijn, ze opgelucht zijn dat ze eindelijk hun verhaal hebben kunnen vertellen aan de wereld.

De woordvoerder van Bill Cosby heeft nog geen reactie gegeven op het interview.



NieuwsFilm

meest populair