Film in de maak over het allereerste gerapporteerde spookhuis

De horror wordt gebaseerd op een artikel van 79 jaar geleden.

Fox Searchlight Pictures heeft haar zinnen gezet op het fabriceren van een nieuwe horrorfilm, eentje met een unieke achtergrond. Naar verluidt willen ze een artikel van de New Yorker uit 1936 verfilmen, welke over het eerste spookhuis ooit gaat. Journalist Carl Carmer schreef een tweedelig stuk getiteld Voices Through The Trumpet. Volgens Deadline zal scenarist JT Petty daar zijn script op baseren.

Het verhaal, dat daadwerkelijk in New York zou hebben plaatsgevonden, speelt zich af in het midden van de 19e eeuw. Twee meisjes, de gezusters Fox, gaven aan gedurende hun pubertijd in contact te zijn geweest met een geest die hen de stuipen op het lijf jaagde. Ze stierven echter op mysterieuze wijze toen ze meerderjarig werden en de geest verloochenden. Carmer, die vaker over mythes en folklore schreef, waagde jaren na hun dood het spookhuis te bezoeken. Samen met een communiteit gespecialiseerd in spiritualisme trachtte hij de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Wat hij aantrof was kennelijk angstaanjagend.

Carl Carmer stierf in 1976. In de jaren '40 en '50 was hij één van de meest spraakmakende romanschrijvers. De bovengenoemde JT Petty is al bezig met het script van de dusverre naamloze film. Voorheen schreef hij het scenario van de gameverfilming Splinter Cell, waarin we Tom Hardy zullen zien.



NieuwsFilm

meest populair