Diane Kruger en Elizabeth Banks juryleden filmfestival Venetië

De actrices vullen Hou Hsiao-hsien, Fransesco Munzi en Lynne Ramsay aan.

Het La Biennale di Venezia heeft er star power bijgekregen. Diane Kruger en Elizabeth Banks zullen tijdens de aankomende editie in Venetië deelnemen aan de jury. Diane Kruger heeft al ervaring op dat gebied aangezien ze in 2012 ook in de jury zat van het Cannes filmfestival.

Kruger en Banks vullen daarmee scenarioschrijver Lynne Ramsay, Emmanuel Carrere, Turkse Palme d’Or winnaar Nuri Bilge Ceylan, Pawel Pawlikowski, Fransesco Munzien en Hou Hsiao-hsien aan. Regisseur Alfonso Cuarón zal president van de jury zijn dit jaar.

Het festival zal dit jaar plaatsvinden van 2 tot en met 12 september. Kruger, Banks en de rest van de jury zullen beslissen aan welke films uit de competitie de prijzen uitgereikt worden voor regie, acteren en scriptschrijvers.

Vorig jaar bestond de jury onder meer uit componist Alexandre Desplat, acteur Tim Roth en kostuumontwerpster Sandy Powell. [film=http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=26186A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence[/film] van Roy Andersson won toen de grote prijs.



NieuwsFilm

meest populair