Regisseur gevonden voor 'Nosferatu' remake

‘The Witch’ regisseur Robert Eggers gaat de remake van de klassieker schrijven en regisseren.

Robert Eggers gaat de remake van de klassieke stille film Nosferatu schrijven en regisseren, medlt Variety. Hij regisseerde eerder The Witch, dat geweldig werd ontvangen op het Sundance filmfestival.

De remake van de klassieker heeft momenteel nog geen titel. Het zal gebaseerd worden op de stille film uit 1922 van F.W. Murnau over de vampier Count Orlok van Transylvania. De rol van de vampier wordt hierin gespeeld door Max Schreck. Welke acteurs de rollen in de remake zullen vertolken is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat er een remake is gemaakt van deze film, die gezien wordt als de grondlegger van het horror genre en gerekend wordt tot de meest invloedrijke films ooit gemaakt. In 1979 maakte Werner Herzog ook al een remake.

Nosferatu was gebaseerd op Dracula van Bram Stoker. De makers konden de auteursrechten niet in handen krijgen en om dat te omzeilen brachten ze wel wat veranderingen aan in het verhaal. Zo kregen de personages nieuwe namen en werd het verhaal op bepaalde details aangepast. De weduwe van Stoker spande een rechtszaak aan en won deze. Er werd beslist dat de film compleet vernietigd moest worden inclusief alle negatieven, alleen was hij tegen deze tijd al gedistribueerd. Hierdoor is de film vandaag de dag nog steeds beschikbaar.



NieuwsFilm

meest populair