Zurich Film Festival gaat zich richten op Iran

Iran wordt het gastland van het New World View onderdeel van het programma.

Zurich Film Festival gaat zich richten op jonge Iraanse filmmakers bij de komende editie in september en oktober. Iran wordt het gastland van het New World View onderdeel om stil te staan bij de nucleaire deal die onlangs werd gesloten tussen Amerika en Iran. Deze kwam namelijk in de Zwitserse stad Genève tot stand.

Er zullen op het festival een hoop nieuwe films en documentaires te zien zijn van jonge Iraanse filmmakers, die ondanks de strenge controle van de staat en censuur in eigen land hebben besloten om taboes te doorbreken op een manier die entertaint.

Hoewel er veel gevestigde namen zijn binnen de Iraanse cinema zoals Asghar Farhadi, Abbas Kiarostami en Jafar Panahi, die dit jaar de grote prijs won bij het Berlinale voor Taxi Teheran, zal er in Zurich juist aandacht zijn voor de opkomende talenten. Op het programma van de New World View staat onder meer werk van Shahram Mokri, Hooman Seyedi en Ida Panahandeh. Het festival zal gehouden worden van 24 september tot en met 4 oktober.



NieuwsFilm

meest populair