Arnold Schwarzenegger plaatst boodschap voor leeuwenjagers

Het doden van Cecil uit Zimbabwe is niemand ontgaan.

Voor wie niet zo op de hoogte is van het dagelijkse nieuws: een tandarts uit Amerika, genaamd Walter Palmer, doodde op 1 juli de bekende Afrikaanse leeuw Cecil. Palmer deed dit echter onwettig, waardoor hij nu schuldig zou zijn aan stroperij en illegale jacht. De leeuw uit Zimbabwe werd 13 jaar oud. Naar verluidt betaalde Palmer zo'n 50.000 dollar aan een professionele jager om hem naar een leeuw te gidsen. Cecil werd met een kruisboog verwond en 40 uur later geëxecuteerd met een jachtgeweer.

De daad heeft vele mensen verdrietig en boos gemaakt. Één van hen is Arnold Schwarzenegger, die zijn ongenoegen op Instagram uitte. Hij deelde mee: "Stop met het doden van grote katten. Het is niet moedig om een leeuw te doden. In de ring stappen of bij het leger dienen - dat is moedig. Probeer dat uit voordat je een leeuw doodt. Grote katten beschermen is moedig. Ik doe mee. Sluit je bij me aan via de link!"

De link begeleidt ons naar een speciale pagina van National Geographic die een Big Cats Initiatief gestart is. Ze melden op zoek te zijn naar donateurs ter ondersteuning van de Nationale Leeuwendag die binnenkort op de stoep staat: 10 augustus. Met de geschenken willen ze de katachtige wezens beschermen. Wie zich geroepen voelt kan hier klikken.

Zimbabwe wil inmiddels dat de tandarts uitgeleverd wordt, zodat zij over hem kunnen oordelen. Momenteel hebben meer dan 200.000 mensen daarmee ingestemd d.m.v. een petitie. Schwarzenegger plaatste zijn boodschap op de 30ste van juli, zijn 68ste verjaardag. Dat maakt hem tevens, vermakelijk genoeg, van sterrenbeeld een Leeuw.




NieuwsFilm

meest populair