Dwayne Johnson komt op voor Hulk Hogans taalgebruik

"We hebben allemaal weleens wat slechts gezegd."

Vorige week verontschuldigde oud-worstelaar Hulk Hogan zich voor de vulgaire woorden die hij ooit eens sprak in een seksvideo. Toen het nieuws uitkwam zette de World Wrestling Entertainment een punt achter hun relatie met de 61-jarige man. Het internet splitste zich in twee groepen, de één toonde begrip voor Hogan na zijn excuses, de ander erkent hem nu als een racist. Een andere oud-worstelaar (en nu inmiddels een groot filmster), Dwayne Johnson, denkt de situatie te begrijpen.

"Ik was best teleurgesteld toen ik zijn woorden hoorde, zoals de rest van ons," gaf Johnson (43 jaar) toe. "Behoorlijk teleurgesteld. Ik ken Terry al vele jaren. Mijn vader hielp hem met trainen in de jaren '70 te Florida, toen hij doorbrak als worstelaar. Mijn ooms hielpen hem ook met trainen. Ik ben niet bekend met de racistische kant van de man."

Hogan, geboren als Terry Gene Bollea, paste meerdere malen het woord 'nikker' toe. In de video zelf bekrachtigt hij ook: "We zijn allemaal wel een beetje racistisch."

Johnson beaamde niet het daarmee eens te zijn, maar toonde wel een vorm van medegevoel. "Het is grappig, want - en ik rechtvaardig zijn woorden niet - we hebben allemaal weleens wat slechts gezegd. Met name privé. Hij zei wat hij zei en daar boet hij nu voor."

Een geval van eigen schuld, dikke bult dus. Hoewel Hulk Hogan inmiddels de mensen heeft aangeklaagd die vermoedelijk de video hebben uitgelekt, vertelde zijn advocaat David Houston dat Hogan "de verantwoordelijkheid accepteert."



NieuwsFilm

meest populair