Twitteraar maakt James Woods' naam zwart

De acteur klaagt de gebruiker aan voor 10 miljoen dollar wegens smaad.

Ook bekendheden hebben gevoelens, aldus acteur James Woods (The Hard Way, tv-serie Shark) die nu een Twitter-gebruiker aanklaagt voor een fors bedrag van 10 miljoen dollar. Waarom? Omdat de beste man, die op het sociale platform de naam Abe List draagt, al sinds begin december 2014 bezig is met het kleineren van de acteur.

De aanklacht, die de 68-jarige acteur bij de rechtbank in Los Angeles heeft ingediend, vermeldt dat de Twitteraar belast wordt met smaad en inbreuk van privacy. De druppel die de emmer deed overlopen is een bericht van 15 juli dat suggereert dat Woods een cocaïne verslaafde is. "Hij is nog steeds aan het snuiven en spuiten", stond er beschreven in het inmiddels verwijderde bericht.

De account van Abe List heeft duizenden volgers en zij zouden allemaal op deze manier Woods in een ander, ongewenst, licht zien. Hetzelfde zou gelden voor de honderdduizenden volgers van de Casino-acteur. In het rechtsgeding staat o.a. vermeldt dat List "kinderachtige namen toepast die overduidelijk de linie van vrijheidsuitingen overschrijden", zoals lul, grap, uitschot en clown-boy. De Twitteraar zou te ver zijn gegaan met z'n "onacceptabele handelswijzen" en zou zich nu enkel bezighouden met het schaden van Woods' reputatie.

Woods hoopt met behulp van de rechtszaak de persoon te ontmaskeren voor de leugenaar die hij is. Vanzelfsprekend staat er in de documenten vermeldt dat James Woods geen cocaïne verslaafde is, of dat ooit eens was.



NieuwsFilm

meest populair