Crispin Glover uit opnieuw ongenoegen over 'Back to the Future'

Het einde van de eerste film zou de verkeerde indruk wekken.

Hoewel het één van de meest zegevierende series is, bracht het maken van de eerste Back to the Future enkele moeilijkheden op achter de schermen. In de eerste film strandt Marty McFly (Michael J. Fox) in het verleden. Om ervoor te zorgen dat hij geboren wordt moet hij zijn ouders (Lea Thompson en Crispin Glover) opnieuw aan elkaar koppelen. Glover, die pa McFly speelt (zowel in het verleden als in de toekomst), kwam tijdens het maken van de film in de clinch met één van de schrijvers, Bob Gale.

Kennelijk vond Glover dat het einde van de film een verkeerde statement maakte. Hij haalde eruit dat geld gelukkig maakt. In het begin zijn Marty's ouders arm, en dus ongelukkig. Nadat het verleden ietwat verandert worden ze rijk, en zijn ze tevreden. Toen Glover hiermee naar Gale stapte kregen ze ruzie.

Tegenover The Guardian onthulde hij: "Toen ik met vragen kwam over het einde van de film, maakte dat de filmmakers woedend. Ze werden boos en ze wilden iets doen wat wreedaardig was. Waarin ze zowaar geslaagd zijn. Bob Gale verspreidde specifieke leugens over me en sprak valse dingen."

In het interview legt Glover uit dat hij geen bezwaar had tegen het einde, maar het enkel ter attentie bracht jegens regisseur Robert Zemeckis. Nu is hij van plan er een boek over te schrijven en daarin te verwerken dat schrijver/producent Bob Gale voor niets onwaarheden over hem in de loop bracht. Glover vermoedt zelfs dat zijn vragen ervoor hebben gezorgd dat het verhaal van Back to the Future Part II tot stand kwam.



NieuwsFilm

meest populair