Alles over 'Ted 2'

Is de vervolgfilm ook een succes?

Komende donderdag komt de film Ted 2 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 13 augustus in première.

Ted 2


Duur: 115 minutenGenre KomedieBudget: 68 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieSeth MacFarlaneScenario Seth MacFarlane, Alec Sulkin e.a.Mark Wahlberg JohnSeth MacFarlane TedAmanda Seyfried SamanthaJessica Barth Tami-LynnMorgan Freeman Patrick Meighan
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Ted en zijn vriendin Tami-Lynn zijn net getrouwd. Om hun geluk compleet te maken, willen ze graag een kindje krijgen. Maar, om ouder te worden, moet Ted in de rechtszaal bewijzen een persoon te zijn. En dat gaat natuurlijk niet zomaar.

Het idee

Toen MacFarlane en zijn collega's bij Ted allemaal getekend hadden voor het vervolg, wilden ze de existentiële vraag beantwoorden wat ons mens maakt. Daarnaast wilden ze natuurlijk een betere film maken. Een 19de eeuws dispuut zorgde dat men het idee vond. Mede scenarioschrijver Wellesley Wild: "Seth las een boek over het geval van Dred Scott en bedacht: 'Aangezien Ted een knuffeldier is dat tot leven is gekomen... wat zou er dan gebeuren als hij erachter komt dat hij geen burger is? Als hij ontdekt niet als een persoon, maar als een object gezien te worden?"

Vandaar ook dat het verhaal opent een paar jaar na de gebeurtenissen in [i}Ted[/i]. "John is al een half jaar gescheiden en Teds leven is ook niet helemaal geworden zoals hij verwacht had na te zijn getrouwd. In een poging hun huwelijk te redden, maken Ted en Tami-Lynn de beslissing te doen wat veel andere koppels besluiten als hun relatie op de klippen dreigt te lopen: een baby krijgen."

Eerste reacties

Ted 2 is al een tijdje uit in de Amerikaanse bioscopen en dus kunnen we al wat vertellen over de ontvangst van de film. Op RottenTomatoes wordt duidelijk dat critici niet al te positief zijn; daar heeft de film een socre van 46%. "Ted 2 verenigt Mark Wahlberg en Seth MacFarlane voor nog een ronde van studentenhumor. En net als eerder hangt of je de film leuk vindt er van af of je daar tegen kunt."

Ook de 'gewone' filmkijker is niet heel positief. 39.053 mensen stemden op de IMDb en de site kwam daarmee uit op een totaal van 6,7. De meeste mensen gaven de film een 7 (27,5%), gevolgd door een 6 (19,1%) en een 8 (16,9%).

Box office prestaties

Zo succesvol als het origineel zal Ted 2 in geen geval worden. De film beleefde een prima première in de Verenigde Staten van zo'n 33,5 miljoen dollar, maar dat bedrag verbleekt bij de 54,4 miljoen dollar die het origineel ophaalde. Wellicht is de nieuwigheid er toch een beetje vanaf. De verwachting is ook niet dat de film in de buurt komt van de 220 miljoen dollar die Ted in 2012 ophaalde in de Verenigde Staten. Ted 2 is na 5,5 weken in de Amerikaanse bioscopen pas goed voor 80,5 miljoen dollar.

Wereldwijd is er verder tot dusverre 79,8 miljoen dollar opgehaald. Het origineel was uiteindelijk goed voor 330 miljoen dollar. In Nederland haalde het origineel verder een mooie 6,5 miljoen euro op. Of het origineel dat bedrag op gaat halen? Waarschijnlijk niet. Eerder de helft.

Trivia

Mila Kunis kon niet terugkeren als Lori, omdat ze zwanger was van haar kindje met Ashton Kutcher. Stephen Collins had een grote cameo in de film. Hij werd vervangen toen hij bekende kinderen misbruikt te hebben. Oorspronkelijk zou de film laten zien hoe Ted en John een grote lading wiet door het land moeten vervoeren. Nadat We're the Millers in 2013 uitkwam, moest men het idee schrappen.

•


•


•





NieuwsFilm

meest populair